– I helgen hadde vi flere tilfeller hvor det ble brukt ild i skogen. Nå ser vi oss dessverre nødt til å stenge flere veger. Vi prøvde først å stenge noen for å holde oversikten, men ser ingen annen utveg nå enn å stenge flere, sier Johannes Enersen, skogsjef hos Allmenningsdrift Romerike.

Vegene som nå ble stengt er ved Gressåkervangen i Holter Almenning, bommene i Sjonken, bommen ved Kalldalskrysset inn mot Råbjørn i Nannestad Almenning og ved Grustaket mot Honsjøen i Bjerke Almenning.

Fra før er Gjermenningsvegen ved Kokstadvangen og Busterudvegen i Gjerdrum Almenning, vegen på vestsiden av Honsjøen og Danserhella i Bjerke Almenning. Utlånsordningen for nøkkel til bommen inn til Vombakken hos Nannestad kommunes servicekontor ble også stanset.

– Vi beklager dette og håper på mye regn i fellesferien, men det må komme mye regn før vi kan tenke på å åpne vegene igjen, sier Enersen.

Enersen forteller at de har kjørt to skift i helgen for å holde oppsyn med turfolket. Det er blant annet benyttet drone.

– De fleste overholder jo forbudet mot bruk av ild, men det er dessverre noen som ikke gjør det. Vi hadde blant annet et tilfelle hvor vi fra forbipasserende fikk melding om at noen brukte engangsgrill ved Honsjøen, og som nektet å slokke den på oppfordring fra de forbipasserende. Vi var da så langt unna at vi måtte be brannvesenet om å reise dit. Det burde være unødvendig å bruke sånne ressurser til slikt, sier Enersen.

Han opplyser at bare bruksberettigede med beitedyr, som skal på tilsyn, har tillatelse til å kjøre innenfor bommene.

LES OGSÅ: Stopper salget av engangsgriller

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.