• 20 år. Bildene Maria Louise fra Eidsvoll stiller ut i utstillingen har hun malt de siste 20 årene.

Utstillingen har hun i Kaffehjørnet – som feiret ettårsjubileum sist helg – i Eidsvoll sentrum.

– Det er åtte bilder, som er en sammensetning av bilder jeg har gjort de siste 20 årene. Utstillingen heter «I mitt sinn». Den handler om mitt liv og min smerte. Noen av bildene er ganske mørke og avspeiler sykdommen. Det er også det som er tema; Mitt liv og min sinnstilstand, sier Maria Louise selv. Hun var nylig med i NRKs dokumentarserie «Stemmene i hodet». Der ble seerne bedre kjent med tre unge personer som alle har erfart å leve med en schizofrenidiagnose. Nå er programmet nominert til Gullruten-pris.

– Hvordan har utstillingen blitt mottatt så langt?

– Det har vært masse positivt, og jeg har solgt fem bilder. De solgte jeg de to første dagene for utstillingen.

– Hvordan var det å være med i dokumentaren?

– Bare positivt. Jeg har lært masse om meg selv. I ettertid har jeg holdt foredrag rundt omkring, både i Oslo, Bergen, Stavanger og på Eidsvoll videregående skole. Det var spennende, og noe jeg ønsker å gjøre mer av, sier Maria Louise.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.