I dag starter den fire dager lange rettssaken mot mannen som skal ha dyrket cannabis i store mengder i et hus på Råholt.

BILSJEKK LEDET TIL PLANTASjE

Første gangen mannen, som er av vietnamesisk opprinnelse, ble tatt for å dyrke cannabis, var i mars 2012. Sjekk av en parkert bil, førte politiet rett inn i bolighuset og ned i kjelleren. Der fant de frodige planter som, ifølge tiltalen, ville gitt minst tre kilo røykbar marihuana. I tillegg fant politiet nær 3,5 kilo plantemateriale.

Året etter ble mannen avslørt igjen, i samme hus med omtrent samme antall planter.

Men mannen ga seg ikke med dette. Til tross for at han ble avslørt av politiet, fortsatte han sin produksjon av det narkotiske stoffet.

Høsten 2014 skal han ha både dyrket og oppbevart store mengder, noe av materialet var pakket i lynlåsposer.

I fjor høst ble mannen tatt i Oslo med cannabis i bagasjerommet på en bil.

DYRKET UNDER STJÅLET STRØM

Store cannabisplantasjer trenger god varme. Dette skal mannen ha sørget for ved å koble seg til ledningsnettet til Hafslund Nett utenom at forbruket ble registrert på strømmåleren.

I tiltalen er dette strømforbruket beregnet til rundt 180.000 kroner.

Saken har en strafferamme på inntil seks års fengsel, og den kommer opp for Øvre Romerike tingrett.

Politiadvokat Stian Sjølie fører aktoratet, mens mannens forsvarer er advokat Gunhild Bergan.

LES OGSÅ: Innrømmet hasjrøyking - fikk ikke kjøre en meter lenger

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.