Speiderhytta på Dal har vært utsatt for en rekke tyverier og hærverk de siste årene. Nå har tjuvpakk vært på ferde der igjen.

– Det er riktig. VI er blitt frastjålet en traktor og en gul lysmast. Vi vil svært gjerne komme i kontakt med noen som kan ha sett eller hørt noe mistenkelig i området. For eksempel om det er noen som har sett traktoren kjøre fra speiderhytta, sier Kai Halvorsen, trosleder i 5. Eidsvoll Speidergruppe. Han eier traktoren som er stjålet. Denne har en verdi på 150.000 kroner. Samlet verdi på det som er tatt er 250.000-350.000.

– De har ribbet en liftbil vi hadde der for lamper og lys. Tyveriet må ha skjedd i tidsrommet 12.00 til 17.30 torsdag, altså midt på lyse dagen. Foreløpig har vi ikke fått inn noen tips. Traktoren bør være lettgjenkjennelig, sier Halvorsen.

Ikke første gang det skjer

For to år siden skrev EUB om speiderhytta og plassen på Skjermertopp på Dal som hadde vært utsatt for tre innbrudd og omfattende hærverk. Nå har de opplevd marerittet igjen.

– Traktoren er min private. Det er en Fiat 85-90 1992-modell med lasteapparat. Den har vært en kjær følgesvenn. Jeg kjøpte den nesten ny, sier Halvorsen.

Ordnet alarm, men ønsker nå kameraovervåkning

Etter flere innbrudd og hærverk ordnet speidergruppa med alarm inne i speiderhytta. I tillegg stiller vaktselskapet M16 opp gratis for å følge med i og rundt bygningen.

– Nå må vi få opp overvåkningskameraer utenfor der også. Det er fortvilende at slike hendelser bare gjentar seg, sier Kai Halvorsen, som har delt etterlysningen på Facebook: 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.