Stoltenberg meldte seg for en tid tilbake ut av Ap. Den viktigste grunnen for det var at partiet gikk til valg på å ikke innføre eiendomsskatt. I etterkant har Ap snudd og går nå inn for den mye omtalte skatten. Det mente Stoltenberg hun ikke kunne stå inne for siden hun hadde lovet velgerne å ikke gå for skatt på bolig.

NØYE VURDERINGER

Stoltenberg ønsker å fortsette i politikken, men har siden utmeldelsen vært uavhengig. Nå har hun altså tatt et partivalg.

I en pressemelding skriver hun:

«Etter nøye vurderinger har jeg kommet frem til veien videre for meg. Jeg har nå valgt å melde meg inn i Frp. Jeg har lest meg opp på hva de enkelte parti står for, snakket med noen av lokalpolitikerne, sett hva partiene sentralt står for, etc.

Valget mitt har jeg tatt helt selvstendig uten påvirkning/press fra noen.

Ut fra hva Frp står for og hvordan de samarbeidet igjennom min tid som lokalpolitiker ble det viktig for meg å gjøre et valg som jeg kan stå for.

Jeg har hatt flere gode samtaler med gruppeleder i Eidsvoll Frp. Fått inngående info for hva de står for, hvordan de tenker, hvordan de jobber, hvordan beslutninger tas, etc.

For meg er det viktig å finne et parti som ser muligheter og ikke bare begrensninger for innbyggerne i Eidsvoll. Det har jeg nå funnet.

Frp har i min tid som lokalpolitiker fremstått som ryddige og samarbeidsvillige. De er og villige til å samarbeide med de andre partiene. Det har vært viktig for meg og mitt valg».

17 mot 18

I Eidsvoll kommunestyre har det, inntil Stoltenbergs overgang til Frp, vært et knapt flertall i posisjonen, som består av Ap, SV og Sp. De har hatt 18 stemmer, mens opposisjonen har hatt 17. Nå er dette snudd, og dermed ryker det opprinnelige flertallet – og også ønsket om å innføre eiendomsskatt.

IKKE OVERRASKET

Ordfører John-Erik Vika, Sp, må heretter lede en mindretallsgruppe i kommunestyret.

– Jeg er ikke overrasket over at vi nå ble i mindretall. Men dette skal vi klare. Jeg er ordfører for alle. Nå får vi jobbe fra sak til sak og det viktigste for meg er å få et flertall. Vi må jobbe på tvers, men det skal vi takle greit.

– Hva med eiendomsskatten, Vika?

– Det ligger vel i kortene at ingen ønsker seg det, men vi har likevel lagt det inn i handlingsplanen. Nå har vi satt ned en tverrpolitisk gruppe som skal se økonomien og hvordan vi skal klare oss uten eiendomsskatt. Vi har som mål at det skal vi kunne klare, svarer ordføreren.

LES OGSÅ: De rødgrønne mister flertallet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.