Denne streiken vil påvirke togtidene torsdag. 

- Torsdag 10. oktober stopper vi togene mellom klokka 12.00 og 14.00, skriver Norsk Jernbaneforbund på sine nettsider

De informerer om at det også vil bli holdt arrangementer i flere byer, blant annet utenfor Stortinget i Oslo. 

Eus fjerde jernbanepakke

Grunnen til streiken er innføringen av EUs fjerde jernbanepakke. 

«EUs fjerde jernbanepakke er en samling med lovgivning fra 2016 utformet for å fullføre det indre markedet for jernbanetjenester i Europa. Pakken fokuserer på innenlands persontransport og følger opp tidligere pakker som har omhandlet grensekryssende godstransport (2001), innenlands persontransport (2004) og grensekryssende persontransport (2007)», skriver Regjeringen på sine nettsider. 

Videre står det at denne pakken konkret er regler som skal forenkle og harmonisere prosessene for å godkjenne nytt togmateriell og gi sikkerhetssertifikat til togselskaper. Det innføres også krav som legger til rette for økt bruk av konkurranse på likeverdige vilkår. 

Streiker

Norsk Lokomotivmannsforbund og Norsk Jernbaneforbund har nå altså vedtatt politisk streik mot innføringen av denne pakken. 

På sine nettsider lister de opp ulike bekymringer rundt denne pakken, som blant annet; EUs fjerde jernbanepakke vil frata Norge råderett over egen jernbane, vil gjøre anbud og konkurranse innen persontrafikken på jernbanen obligatorisk. En evaluering av de kommende anbudene blir meningsløs da norske folkevalgte mister mulighet til å avgjøre og  fratar norsk råderett over sikkerhetsbestemmelser på jernbanen. 

Hele listen kan du lese på Norsk Jernbaneforbund sine nettsider

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.