– Eneboligtomter er mangelvare akkurat nå, og det er allerede stor interesse for dette området, sier Glenn Pettersen, eiendomsmegler hos DnB Eiendom.

Foreløpig er det snakk om 20 tomter. Hele feltet er planlagt for 66 tomter på størrelser fra drøyt 760 kvadratmeter til noe over 1,1 mål.

Da EUB snakket med Pettersen plinget det også inn meldinger på hans mobiltelefon fra folk som er interessert i å vite mer om tomtene vest i Nannestad.

UNIK BELIGGENHET

– Det er i tillegg til eneboliger også muligheter for å bygge tomannsbolig for dem som måtte ønske det, sier Pettersen.

Det er nå 16 år siden feltet ble planlagt utbygget og ble med i Nannestad kommunes utbyggingsplaner.

– Det har tatt lang tid av forskjellige grunner, og det er derfor godt at vi endelig er i gang, sier Karl Henrik Laache, som eier tomteområdet.

For lokalkjente ligger tomteområdet vis-à-vis Rustadsaga.

– Dette er et unikt område, med tur- og friluftsmulighetene i Romeriksåsen rett utenfor stuedøra, sier Pettersen.

TOMT FOR BARNEHAGE

Laache opplyser at det er avsatt tomt til en mulig framtidig barnehage.

– Imidlertid er det usikkert når det eventuelt kan bli aktuelt å bygge den. Det skal jo nå bygges en ny og større barnehage i Åsgreina, og behovet for barnehageplasser er foreløpig dekket. I tillegg til eneboligtomtene, som DnB Eiendom er megler for, har Weenbo kjøpt et område hvor det planlegges 48–56 leiligheter i firemannsboliger, sier Karl Henrik Laache, som eier tomteområdet, sier Laache.

Også han trekker fram de mange turmulighetene i Romeriksåsen.

– Tomteområdet, som totalt er på 110 mål, ligger tett på marka, og det er et veldig godt sti- og vegnett for dem som vil gå eller sykle på tur. Det er også et ganske snøsikkert område, og det er flotte skiløyper oppe i åsen. Det kan også nevnes at Åsen idrettslag har lysløype like ved, sier Laache.

SKRÅTAK

I bestemmelsen står det at alle hus skal bygges med skråtak, og det er også angitt maksimum gesimshøyder.

«Tiltaket skal ha en god estetisk utforming, herunder naturtilpasset materialbruk og farger. Bygninger i samme gruppe skal ha et samsvarende uttrykk og garasje/carporter skal tilpasses boligbyggenes form», heter det blant annet i bestemmelsene.

Feltet hører til under Kringler-Slattum skolekrets.

LES OGSÅ: Dæhlie satser i hjemkommunen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.