Interessen for kortspillet poker er voksende, og i fjor vinter ble det aller første norgesmesterskapet i poker arrangert på Gardermoen.
Lokale pokerentusiaster har latt seg inspirere, og arrangerte sist helg Eidsvoll-mesterskapet i poker. Arrangørene Cato Pettersen og Rune Larsen var spente før dørene ble åpnet på Bøn klubbhus.
- Vi startet planleggingen i november, og siden vi begge er gamle «bønere» var det naturlig at vi booket Bøn klubbhus til dette formålet. Klubbhuset på Bøn har jo blitt brukt til litt av hvert opp gjennom årene, så hvorfor ikke poker, sier en sliten med fornøyd Cato «Kytefiskern» Pettersen etter 16 timer uten søvn.
Og makker Rune Larsen var meget fornøyd med deltakerantallet.
- At det møtte opp 100 personer som ville bli Eidsvoll-mester i poker var en positiv overraskelse. Det som ikke var overraskende var at det tok tid før vinneren ble kåret. Først etter 11 timer var det hele over, noe som ikke er uvanlig lenge i slike turneringer.

Økende popularitet

Som nevnt ble det aller første NM i poker arrangert på Gardermoen i 2015. Til hovedturneringen møtte det opp nesten 2000 deltakere, noe som bare understreket den store interessen for dette spillet.
- Vi har spilt poker ganske lenge i Eidsvoll også, forteller Cato Pettersen.
- I Eidsvoll har det blitt spilt noen få små turneringer, og Kaffeverden i Sundet arrangerer en pokerturnering omtrent en gang i måneden. Her deltar det stort sett 20-30 spiller hver gang.
Nå når poker også har blitt «lovlig» og stuerent kommer det flere og flere opp fra sine kjellere og fram i lyset. Akkurat nå er det utrolig mange som spiller poker, sier Pettersen.

Kløfta-dame best

Når 11 timer var unnagjort og 100 deltakere hadde blitt til to var det Marianne Lund fra Kløfta og Thomas Hansen fra Eidsvoll som kjempet om den gjeve tittelen «Eidsvoll-mester i poker».
Det ble ikke spilt om penger, men en anselig mengde sjetonger var et synlig bevis på at det hadde vært en innbringende dag for to gjenværende rivalene.
- Marianne hadde A 10 og Thomas A 2, og det kom et ess på turn (de tre første kortene på bordet, red.anm. ). Da kom alle chippene på, og Marianne hadde den beste hånda og gikk dermed av med seieren, forteller Cato Pettersen.

FORNØYD

Marianne Lund var meget god fornøyd etter seieren.
- Jaaa! Deilig å slå alle gutta. Eidsvoll er helt klart mitt lykkested. Jeg vant sist turnering på Kaffeverden også, jubler en sliten med fornøyd Eidsvoll-mester i poker.
Thomas Hansen var ingen slagen mann etter finalehånden.
- Helg greit å tape for Marianne. Jeg er superstort av meg selv. Dette skal jeg skryte av lenge!
LES OGSÅ: Idéen om Kaffeverden dukket opp over noen glass vin på en jentekveld
LES OGSÅ: EUBs Per Erik Paulsen slår et slag for kortspillet gris

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.