I januar inviterte Eidsvoll Ap til åpent møte på Råholt. Her var det kø til døra, og eidsvollingene møtte opp i stort antall også på onsdagens møte om utbyggingsplaner. Denne gangen for Sundet.

– Det er viktig å ha kommunikasjon med dem som bor her, sier kveldens ordstyrer, varaordfører Einar Madsen.

KOMMUNENS VISJONER

Først ut av møtets talere var Sissel Pettersen fra Planavdelingen i Eidsvoll kommune. Hun informerte om hvordan administrasjonen i kommunen jobber og tenker om Sundets framtid. Totalt ser de for seg et potensial på 1400 boliger i Eidsvoll sentrum. Planavdelingens uttalte mål er å styrke Sundet som sentrum lokalt og kommunalt. Blant hovedpunktene nevnes bevaring av kvartalsstrukturen. I tillegg skal den gamle trehusbebyggelsen være et premiss for videre utbygging.

TENKER LIKT

I alt var fem utbyggere representert i Panorama. Flere av de påpekte i likhet med Pettersen, viktigheten av å utnytte nærheten til Vorma. Bjørn Dæhlie, som har skaffet seg hele ni eiendommer i Sundet, presenterte blant annet rykende ferske skisser om et kajakk-anlegg nede ved bredden. Videre nevnte han en del utfordringer knyttet til boligbygging i umiddelbar nærhet til Vorma. Først og fremst tenkte han da på NVE sine retningslinjer i forbindelse med flomtilfeller.

Wergelandskvartalet (Ole Martin Almeli, Eivind Olsrud, Erik Finsbråten, Jan Arne Finsbråten og Magne Finsbråten), som omtales som et av de største prosjektene i Sundet så langt, presenterte, i likhet med Dæhlie, planer om blant annet parkeringshus under bakkenivå. Både disse og andre utbyggere hadde store planer for lekeplasser og sitteområder i og rundt prosjektene sine.

– I framtida skal det bli naturlig for romerikinger å bosette seg i Eidsvoll, sier Dæhlie.

INGEN DEBATTARENA

Eidsvoll Arbeiderparti ønsket innspill på hva som bør være med og vektlegges i ny sentrumsplan for Sundet. Etter at de respektive utbyggerne hadde fått presentert seg og sine prosjekter, var det åpent for innspill fra salen. Det var imidlertid kun satt av tid til korte innspill og spørsmål – de store diskusjonene fant ikke sted. Arrangøren og kommunen la uansett godt til rette for henvendelser fra publikum på andre måter, eksempelvis via e-post. Det er heller ingen tvil om at slike åpne kvelder faller i god jord hos kommunens innbyggere, noe to fullsatte møter vitner om.

På programmet

  • Planavdelingen i Eidsvoll kommune v/ Sissel Pettersen
  • Bjørn Dæhlie
  • Wergelandskvartalet
  • Hoelsjordet
  • Wenno AS
  • Jan Heranger og Morten Andersen
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.