Veksten i sørbygda er større enn tidligere antatt. Det redder trolig Eidsvoll Verk skole, men fører likevel til behov for utbygging av de andre skolene.

I det vedtatte handlingsprogrammet for Eidsvoll kommune, er det lagt inn at Eidsvoll Verk skole skal legges ned fra 2018 og elevene overflyttes til utvidet Bønsmoen skole.

NY PROGNOSE

Da handlingsprogrammet ble vedtatt, ba politikerne om ny befolkningsprognose for å få en oppdatert oversikt over framtidig vekst før endelig beslutning om Eidsvoll Verk skole blir fattet.

Nå har Norconsult levert den nye prognosen, basert på kommunens boligbyggeprogram og data fra Statistisk sentralbyrå.

LES OGSÅ: Kamp mot nedleggelse

vedtak til høsten

Den nye prognosen viser at veksten blir langt større enn det man gikk ut fra under utarbeidelsen av handlingsprogrammet.

Dette redder trolig Eidsvoll Verk skole, men endelig avgjørelse kommer først mot slutten av året.

Da kommunestyret nylig behandlet saken, ble det vedtatt at endelige skolestruktur skal innarbeides i handlingsplanen for 2016-2019.

STORE SKOLER

Rådmannen skisserer to konkrete alternativer for løsning av elevveksten i sørbygda.

Fortsatt er nedleggelse av Eidsvoll Verk skole fra 1. august 2018 en mulig løsning, Det forutsetter imidlertid at Bønsmoen skole bygges ut til fire paralleller med 700 elever.

Samtidig må Råholt skole bygges ut til samme størrelse.

- Kombinert med utbygging av de to skolene må opptaksområdet justeres. Ifølge prognosene vil Bønsmoen skole da ha kapasitet fram til skolestart 2027 og Råholt skole til etter 2030/2031, opplyser rådmannen.

UTVIDELSE AV ALLE SKOLENE

Et annet, og mer sannsynlig alternativ, er å bygge ut Eidsvoll Verk skole til å kunne ta 350 elever.

- Skolen vil da være stor nok til å dekke behovet til og med skoleåret 2030/2031, slik prognosen nå foreligger. Parallelt må Bønsmoen og Råholt bygges ut til å kunne ta imot 525 elever hver, og opptaksområdet må justeres, påpeker rådmannen.

LES OGSÅ: - Bevar Eidsvoll Verk skole

DAL SKOLE

Med denne løsning vil alle tre skolene ha kapasitet fram til skoleåret 2030/2031, men heller ikke det tilfredsstiller alle skolebehovene i sørbygda. Dal skole må også bygges ut.

- Hvis vi ikke innskrenker opptaksområdet, må Dal skole øke kapasiteten med 180 elevplasser de neste 15 årene. En utbygging til 525 elever vil dekke behovet fram til 2030, opplyser rådmannen.

- Investeringsbehovet for skolene i sørbygda vil bli innarbeidet i ny handlingsplan, opplyser rådmannen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.