• ETER. Kaiene eter spillkorn på åkrene. Bildene er fra Åsleia i Eidsvoll.

- De flakker omkring, De kan være borte et par uker. Så dukker de opp igjen, sier en bonde vi har snakket med.

Han tror det er gjenværende korn etter trensking som tiltrekker dem.

- Men de kommer jo helt inn til bebyggelsen og skiter ned både hustak og gårdsplass. Dessuten kakker de hull på rundballer med fôr som ligger alene. De er mange som ønsker kaiene dit peppern gror, sier han.

Kaiene holder seg ikke bare i jordbruksområder. De tar gjerne tilhold i urbane strøk, og tidligere hekket en stor flokk på loftet av Panorama-bygget i Sundet.

Etter at EUB hadde skrevet om reirbyggingen, bleluftekanalene som kaiene bruket, tett igjen med netting.

Sjøl om det tilsynelatende er store mengder kaier, i hvert fall på Romerike, er det ikke lov å drive jakt på dem.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.