Titter man ut av vinduet om dagen, er det lite som tyder på at man kan gå, stå, eller kjøre på ski. I Åslia i Nannestad har imidlertid snøkanonene gått for fullt siden tidlig i november, og selv ikke de siste dagene med regn og mildvær, har kunnet ødelegge forholdene helt.
Andre juledag kom det folk fra både Øvre og Nedre Romerike til Åslia for å teste forholdene i bakken.
Og for mange av dem som tok turen til skisenteret denne formiddagen, var det nok første gang med ski på beina denne jula.

- Kjedelig at det ikke er snø

- Med det utgangspunktet man har hatt, må vi vel kunne si at det er ganske bra forhold her. Det er litt hardt, men ellers veldig fint, smiler Torunn Granlund.
Sammen med mannen Tommy, og barna Thea (9) og Tinus (7), hadde hun tatt turen til Nannestad skisenter denne formiddagen.
- Det er kjedelig at det ikke er snø ellers, så det var fint å komme hit for å stå på slalåm, mener Thea, som allerede hadde rukket flere turer i bakken.
- Enig! smiler lillebror Tinus.

Jakta på snøen

Men det var ikke bare folk med ski på beina som besøkte Åslia andre juledag.
- Én tur til da, pappa! Bare én tur til ...
Elvira Bodding Østeng (4) var kommet helt fra Årnes sammen med pappa Espen Østeng for å ake. Og det ble flere turer opp og ned i bakken for fireåringen og pappa Espen.
- Nå har vi lengta lenge etter snø! Vi har venta og venta, men snøen kommer jo ikke, så da fant vi ut at vi måtte reise etter den, forteller Østeng.
Og snøen fant de altså i Nannestad.

Godt over hundre besøkende

Det gjorde også flere andre.
- I dag har vi solgt 102 heiskort, også kommer de som har sesongkort i tillegg til det, forteller Jon Kristian Liaker, som hadde ansvaret for skiutleie og salg av heiskort.
- Jeg har i grunn tro på at jula kan bli god, men det handler mye om at det ikke er snø hjemme i hagene til folk. Man mangler liksom den skistemninga når det er grønt på plenen, sier styreleder i Nannestad skisenter, Roger Axelsen.
Axelsen var likevel fornøyd med oppmøtet i bakken andre juledag.
- Det må i alle fall ha vært rundt 150 stykker her så langt i dag. Det får være godkjent, mener han, og legger til at Åslia vil være oppe resten av jula.
- Vi kommer til å fortsette å kjøre snøkanonene bare det blir kaldt nok. Vi trenger nok en fem minus til det, men vi har allerede ganske godt grunnlag i bakken, avslutter Axelsen.
HURDAL ÅPNER
Hurdal skisenter ønsker på sin nettside velkommen til sesongåpning 28. desember.
- Det har vært lite hjelp i form av snø fra oven i år. Men nå går vi døgnskift og det blir produsert snø både natt og dag så lenge det er minusgrader. Vi gleder oss til å ta imot små og store skientusiaster, heter det fra den kanten.
For dem som trives best på bortoverski, meldes det om veldig fine skiforhold rundt Svartungen i Hurdal.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.