Det er selskapet Minne Utbygging AS som står for utviklingen av Langsetåsen.

SKYTER FART

Foreløpig er det bare bygd tre eneboliger på det store boligfeltet. Et par eneboliger til er på trappene, og nå skyter utbyggingen fart.

- Vi har nå solgt et område nærmest fylkesvegen til selskapet Seierhus AS på Eidsvoll Verk. Samtidig starter vi utvikling av et annet område med 40 eneboligtomter og 15 mål til småhusbebyggelse, forteller styreleder i Minne Utbygging, Trond Hulleberg.

15 LEILIGHETER

- Vi planlegger 15 leiligheter i tomannsboliger og rekkehus på vår del av området, forteller eier og daglig leder av Seierhus, Leif Magne Seierstad.

- Vi skal bygge spenstige, fine boliger, alle med takterrasse, forteller han.

- Vi bygger først og selger etterpå. Jeg regner med at vi starter tomtearbeidene i slutten av dette året og utover neste år, opplyser Seierstad.

- ATTRAKTIVT BOOMRÅDE

Langsetåsen ligger høyt i terrenget øst for Langset kirke med vid utsikt.

- Dette er et boområde vi har tro på, kommenterer Leif Mange Seierstad.

- Med den flotte beliggenheten og de mange tilbudene i nærmiljøet bør dette bli attraktive boliger.

- Nå er det bygd ny skole med bra kapasitet, flerbrukshall og idrettsplass med kunstgras. Det er kort veg til E6, og det eneste vi nå mangler, er å få togstopp, sier han.

STORT TOMTEOMRÅDE

Langsetåsen er et 360 dekar stort område øst for Langset kirke som allerede i 2001 ble regulert til boligformål. Området har plass til mer enn 300 boliger.

UTBYGGINGSSELSKAPET

Minne Utbygging AS er eier eller har opsjonsavtale med flere private grunneiere for store deler av området, og fremste del av feltet er for lengst opparbeidet.

- Vi har bygd kjøreveg og gangveg, lagt vann- og kloakkledninger og satt opp veglys. Lyset blir forhåpentligvis koblet på i løpet av få dager, forteller styreleder Trond Hulleberg i Minne Utbygging.

Erik Prøsch AS på Jessheim er største aksjonær i Minne utvikling. De to andre eierne er Hulleberg & Bø AS på Furnes og Brødrene Harsjøens Maskinutleie på Tynset.

Eidsvoll kommune eier også en del av området.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.