– Som lokalavis, med hovedflyplassen i nabolaget og midt i vårt nedslagsfelt, føler vi det nå er vår oppgave og ansvar å skape en journalistisk satsing som belyser ulike sider og konsekvenser av å ha flyplassen som nærmeste nabo gjennom 20 år. Da synes vi flyplassens 20-årsjubileum nå i 2018 var en perfekt anledning, sier nyhetsredaktør Vegard Storbråten Øye i Eidsvoll Ullensaker Blad.

100.000 kroner i støtte

Avisen drar denne våren i gang prosjektet #gardermoen2018 – en satsing hvor leserne vil få servert innhold løpende gjennom hele året, og som vil bli godt synlig i alle EUBs kanaler.

– Vi vil bak fasaden til flyplassen, under huden på menneskene, følge pengene, finne og forstå konsekvensene, avsløre hemmelighetene og fortelle alle de gode historiene som OSL skjuler og kan by på gjennom 20 år, sier Storbråten Øye som skal lede prosjektet sammen med en prosjektgruppe i redaksjonen.

Denne uken fikk avisen tildelt 100.000 kroner i støtte fra stiftelsen Fritt Ord til prosjektet.

– Det var fantastisk hyggelig, og et viktig bidrag som gir oss handlingsrom til å gjennomføre denne satsingen, sier nyhetsredaktøren.

Noe som angår Rammer alle

Etter at hovedflyplassen åpnet på Gardermoen i 1998 blir vi alle berørt på en eller annen møte. Det være seg flystøy, nye arbeidsplasser, boligpriser eller utbygging.

– Hva har flyplassen betydd for utviklingen lokalt, hva betyr den for utviklingen i dag – og hva vil den bety i framtiden? Det er noen av spørsmålene vi skal finne svarene på, sier journalist Bjørn Inge Rødfoss som skal være reporteren på prosjektet.

Han er ikke redd for mangel på saker.

– Snarere tvert imot. Det blir i stedet viktigere å sortere ut og ha en stødig kurs for å finne de nye, gode og unike historiene. Møte menneskene og bidra til å sette ting i et nytt perspektiv, sier Rødfoss.

– Dette blir utrolig gøy og spennende.

Tips?

Om du har tips og ideer til saker vi bør senærmeree på i prosjektet send dem til gardermoen2018@eub.no.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.