Pågangen var i år så stor at arrangøren melder at de rett og slett var nødt til å avvise en del som ønsket å delta, og med 678 startende var det hektisk aktivitet fra fredag til søndag, der det ble oppvist drill i verdensklasse.

VARMET OPP TIL VM

Julie Anine Kvervavik hadde vært gjennom sin del av dagens oppvisninger utpå formiddagen lørdag, men sto på sidelinjen og heiet på de yngre deltagerne fra klubben, som skulle delta i sin aller første konkurranse. 

HUSKER DU: Suksess i NM i fjor

– Det er kjempegøy at det er klubben vår som er arrangør, selv om det har vært mye ekstra dugnad og ekstra jobb for både oss utøvere og drill-foreldre. Det er fantastisk å kunne vise seg frem foran hjemmepublikummet her på Jessheim, sier Kvervavik, som har drevet med sporten siden hun var seks år gammel.

Nå venter snart deltagelse i nok et stort mesterskap – nemlig VM, som arrangeres på Lillehammer i påskeuka. 

ALLSIDIG SPORT

Utøverne viser seg frem i både solo-oppvisninger og i ulike gruppesammensetninger, og det er ulike klasser for nivå og presisjon. 

– Jeg vil si at det å drive med denne sporten gir både styrke, koordinasjon og utholdenhet. Det er viktig med et kreativt utrykk med dans og fremvisning, men man skal også ha styrke og kondisjon for å være på toppnivå, forklarer hun.

SPENTE FØR DEBUTEN

Inne i oppvarmingshallen trippet det to unge og spente utøvere rundt, som tok seg tid til et ord med pressen før de skulle ut i sin aller første konkurranse i solooppvisning – og det på hjemmebane. 
– Vi gruer oss litt, men gleder oss mest, forklarte Tilly Johansen og Emma Kjosvold Valle, mens det ble drillet på de vanskeligste triksene som skulle vises frem foran dommere og hjemmepublikum. 

VEL GJENNOMFØRT

I den store flerbrukshallen var det smekkfullt både på tribuner og i det som var å oppdrive av garderober og treningsrom. For arrangøren har det vært en hektisk innspurt, og mye logistikk som skal på plass foran et arrangement av denne størrelsen. 

– Arrangementet er et samarbeid mellom NMF Øst og Romerike Drillkorps, der vi står for den tekniske delen av gjennomføringen. Arrangementet blir større og større for hvert år. For oss i Romerike drillkorps er det også en viktig rekrutteringsmulighet. Vi er i alt rundt førti aktive medlemmer, men ønsker oss gjerne flere, sier arrangementsleder Trine Helseth.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.