– På samme måte som for kommunens øvrige råd, er målsettingen at ungdomsrådet skal bli en arena som sikrer at viktige saker som gjelder ungdoms levekår blir belyst med relevant informasjon når politiske beslutninger fattes. Dette vil gi reell påvirkningsmulighet for barn og unge og dermed framstå som en styrking av lokaldemokratiet. Dette stiller krav til medlemmene av rådet, og gjør det viktig å sikre at rådet får en bred sammensetning som gjenspeiler mangfoldet i den gruppen man skal representere, heter det blant annet i saksutredningen.

Kulturvirksomheten i Nannestad kommune søkte høsten 2017 Akershus fylkeskommune om

midler for å opprette et ungdomsråd. Fylkeskommunen tildelte 15.000 kroner til dette, og i tillegg fikk kommunen tilgang til ungdomspanelet i fylkeskommunen. Det framgår av søknaden at det er ungdom mellom 16–19 år som tiltaket rettes mot, det vil si ungdom på siste året av ungdomsskolen og videre alder tilsvarende elever ved den videregående skolen.

En 20 prosent stilling ved fritidsklubben omgjøres til 100 prosent, med ansvar for oppfølging av ungdomsrådet, fritidsklubben, økt omfang av aktiviteter for ungdommene i kommunen, her i samarbeid med NUS, Nannestad videregående skole, frivillige lag og foreninger. Økningen dekkes innenfor virksomhetens rammer i 2018 og legges fram i budsjettforslaget for 2019. Det legges til rette for at ungdomsrådet blir etablert og kan starte sin virksomhet fra skoleåret høsten 2018.

LES OGSÅ: Ordføreren åpnet «ny» skole: – Dette er en stor dag

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.