Posisjonspartiene i Ullensaker (H, FrP og KrF), denne gangen med Venstre på laget, legger på tre millioner kroner i forhold til rådmannens forslag.

- Fokuset vårt er å videreføre kommunens tjenestenivå, i tillegg til at vi må gjøre noen grep for å møte utfordringer vi ser vil komme innen helse, skole og miljø, sier Ståle Lien Hansen (FrP).

20 MILLIONER TIL NETTBRETT

For å komme i mål med det planlagte svømmehallprosjektet på Gystad vil posisjonspartiene, som har flertall i kommunestyret, styrke byggebudsjettet med 17 millioner kroner.

- Det må vi dersom vi skal få til det prosjektet vi er blitt presentert, sier Ståle Lien Hansen.

I budsjettforslaget ligger det også inne 20 millioner kroner fram til 2020 til nettbrett, som elevene i grunnskolen skal bruke i undervisningen.

Flertallspartiene legger også inn 40 millioner kroner i løpet av økonomiplanperioden til et nytt varmtvannsbasseng på Kløfta.

Les også: Har lagt til rette for 40.000 innbyggere

MILLIONER TIL IDRETTEN

Det settes av åtte millioner kroner til kunstgress i Magasinleieren på Jessheim, og en million kroner til «Rambydalen aktivitetspark».

3,1 millioner kroner skal brukes på å bytte ut kunstgresset på Jessheim stadion, fordi det eksisterende kunstgresset ikke tilfredsstiller Norges fotballforbunds krav for seriekamper i førstedivisjon. Det «gamle» dekket flyttes til grusbanen på Skogmo.

- Når vi gjør store investeringer innen idretten ser vi samtidig et behov for vakthold og ivaretakelse av byggene. Derfor ber vi nå også om å få en sak som ser på hva det vil koste kommunen å leie inn et vaktselskap for å håndtere vaktholdet, sier Ståle Lien Hansen.

Les også: Vann til 433 millioner

PRIVAT HJEMMESYKEPLEIE

Ullensaker kommune har allerede tilbud om privat hjemmehjelp, og vil utvide tilbudet til også å gjelde privat hjemmesykepleie.

- Det vil bidra til økt valgfrihet for den enkelte, sier Lien Hansen.

Ullensaker kommune vil få behov for flere omsorgsboliger framover, og samarbeidspartiene vil be administrasjonen gå i dialog med private aktører som kan tilby dette.

Det foreslås også å øke hjemlene til private fysioterapeuter til 100 prosent, med fokus på barn og unge, og kreftpasienter.

Les også: Press på sykehjemmene i Ullensaker

EGEN MILJØKONSULENT

Det settes av 300.000 kroner til styrking av frivilligsentralen og 50.000 kroner til et badevaktprosjekt på Nordbytjernet.

I tillegg settes det av penger til å lønne en miljøkonsulent i full stilling.

- Vi har valgt å ha fokus på miljø i dette budsjettet. Vi vil også be administrasjonen velge kjøretøyer med nullutslipp ved framtidige anskaffelser. Dette vil føre til lavere utslipp og lavere kostnader for kommunen, sier Ståle Lien Hansen.

Blått bassengbudsjett 2017:

+ 17 millioner kroner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.