• PARTNER: Finn Axel Rasmussen i Sumo åpner sin sjette restaurant i dag.

Duften av asiatisk mat fyller det 280 kvadratmeter store rommet, og 110 sitteplasser venter på gjester som er sultne på asiatisk mat.

– Vi skal også ha uteservering i sola, vi må bare vente til brøytekantene smelter og litt sånn. Da blir det enda flere plasser her, sier partner i Sumo, Finn Axel Rasmussen.

Menyen vil inneholde mer enn bare sushien som vi har blitt så godt kjent med de siste årene.

– Vi har en rikholdig meny, med mye forskjellig varmmat, i tillegg til sushi, sier Rasmussen. Rasmussen legger vekt på at Sumo er en restaurant som passer for alle.

– Her er det noe for enhver smak og anledning. Om man skal være ute med venner, gå på date, eller ha med farmor på restaurant, sier Rasmussen.

Full sving

Han er nå med og starter sin sjette Sumo i Norge. Restauranten er plassert på hjørnet av senteret mot det nye tilbygget og parkeringshuset Skovli. De har egen inngang. 

15–20 kokker og servitører er i full sving.

– Dette har vi gledet oss til, sier Rasmussen.

Rasmussen har valgt å åpne restaurant på Jessheim av flere grunner. Han snakker om den raske veksten, og en moderne kultur som kommer til uttrykk her.

– Det er mye som skjer på Jessheim, og det er gøy. Det er hyggelig å komme inn og være en del av den veksten, sier han.

Han forklarer videre at restauranten skal være et tillegg til TGI Friday’s, Burger King og de andre restaurantene i nærheten.

– Det blir totalt sett et kjempebra og variert tilbud i regionen, forklarer Rasmussen.

Daglig leder

Ross Devitt, en brite som har funnet et hjem på Jessheim, er daglig leder i asian fusion-restauranten. Han er ny i bedriften, men har jobbet med andre restauranter på Jessheim tidligere.

– Jeg har erfaring fra TGI Friday’s og flere andre steder før jeg nå har kommet til Sumo, forteller han.

egen app

Det finnes også en app hvor man kan bestille mat og reservere bord.

– Da kan man klokka tre bestille mat til for eksempel klokka åtte, slik at maten er klar når man kommer etter å ha hentet barna på fotballtrening eller noe sånt, sier Rasmussen mens han viser fram appen på telefonen.

Hva er Asian Fusion

  • Kombinerer elementer fra forskjellige mattradisjoner.
  • Asian fusion kombinerer mat fra forskjellige asiatiske land, og har blitt populært i USA og Storbritannia.
  • Det er ofte Øst-Asiatiske, Sør-Øst-Asiatiske, og Sør-Asiatiske matretter ved siden av hverandre, og kombinasjoner av disse. 

LES OGSÅ: En butikk i Jessheim sentrum har vært et mål for Home & Cottage

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.