Det viser en del av utviklingen i Sundet, der nordre del av gata (til venstre i bildet) er så godt som intakt den dag i dag. Bare Cato Olsruds forretningsgård, helt til venstre, er ny etter brann for noen år siden. Den er fornyet i samme stil. Sørsiden av gata vil aldri bli som den en gang var.

SKOBUTIKK OG SPORTSFORRETNING

Gården til høyre med Petter Stefferuds skobutikk er ny og huser i dag en kafé og leiligheter. Neste bygg med blant annet Røvangs sportsforretning brant ned i 1967, deretter kommer den såkalte Femellgården som er det eneste gamle på den siden av gata.

I enden av gata ser vi bygget som blant annet huset Lindahls bokhandel.

Sundets gamle gatestruktur

Det er bare å slå fast at mye har forandret seg i Sundet og vil neppe komme tilbake noen gang. Det man også kan slå fast er at Sundets gamle gatestruktur er en by verdig og har vært det fra gammelt av. Sundgata var også gata for gjennomgangstrafikk.

Sundbrua tok all trafikk i begge retninger og busser og lastebiler måtte vise hensyn for å unngå kork på brua.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.