For Ullensaker kommune har åpnet dørene for ungdom mellom 15 og 18 år i sommer. Alt i alt har kommunen gitt sommerjobb til 46 unge og håpefulle, fordelt på tre uker hver.

Les også: Forsker frivillig på fritiden

HADDE VÆRT HJEMME

For Susann Hansen Derås og Egir Eidheim har sommeren blitt helt annerledes i år.

– Det er kjempefint, sier Sussan Hansen Derås.

– Hvis jeg ikke hadde fått sommerjobb, ville jeg bare vært hjemme. Dette er mye bedre, sier hun.

Egir Eidheim er helt enig. Han har vært blant de heldige som har fått sommerjobb i kommunen. Begge to arbeider som trivselsasistenter på Gjestad bo- og aktivitetssenter.

Les også: Åpnet ny aktivitetspark

– MORO Å BLI KJENT

Susann har arbeidsstedet sitt på rehabiliteringsavdelingen, mens Egir jobber på korttidsavdelingen. Arbeidsoppgavene spenner fra servering av kaffe og kaker, til å skifte på senger og delta i treningstimer for beboerne.

– Det er veldig moro, sier Egir.

– Jeg syns det er veldig moro å bli kjent med dem som bor her, og det er moro å lære hva man skal gjøre, sier han.

Les også: Nå går hun solo

FÅR GOD ERFARING

At sommerjobben medfører en pen sommerjobblønn i tillegg til morsomme arbeidsoppgaver er viktig for både Susann og Egir. Men utsiktene til å fylle ut CV-en med jobb om sommeren er også viktig,

– Det er ikke så mange av vennene våre som har sommerjobb. Det er ikke så enkelt når man er så ung, sier Susann.

Susann har gått ett år på videregående, mens Egir ble ferdig med ungdomsskolen i juni.

– Og det er fortsatt mye sommerferie igjen når vi er ferdige med de tre ukene, sier de to.

TRE ØNSKER PÅ EN GANG

For Ullensaker kommune er sommerjobb-opplegget nærmest for et kinderegg å regne.

– Vi hjelper de unge ut i arbeidslivet ved å gi dem erfaring med både søknadsprosess, intervju og senere arbeidserfaring, vi driver god markedsføring av kommunen som arbeidsplass og vi gjør samfunnet en tjeneste ved å aktivisere ungdommene slik at de ikke går hjemme, sier personalsjef Anne-Berit Steen Andersen i Ullensaker kommune.

– VELDIG SAMFUNNSNYTTIG

Ordfører Tom Staahle i Ullensaker mener sommerjobbopplegget er samfunnsnyttig på flere felt.
– Dette er et veldig samfunnsnyttig tiltak. Vi gir flere titalls unge god arbeidserfaring, og vi sørger for at de har noe å gjøre i stedet for å sove.
– I tillegg får vi vist fram kommunen som en attraktiv og god arbeidsgiver, sier han.

Også i Nannestad har de sommerjobbmuligheter for unge. Ordfører Hans Thue ser på det som et veldig viktig tiltak.
– Helt avgjort. Det viktigste for oss er at vi gir de helt unge et tilbud. De under 18 har ofte utfordringer med å finne sommerjobb, sier han. 

Ordfører John-Erik Vika i Eidsvoll er enig.
– Vi har satt av penger i budsjettet til dette, og det er viktig. Det er et svært samfunnsnyttig tiltak, sier ordføreren. 

Den eneste kommunen på Øvre Romerike som ikke har et dedikert sommerjobbtilbud til unge er Hurdal.
– Men næringslivet i bygda er flinke til å gi dem et tilbud. Mange har sommerjobb, selv om ikke vi har et eget opplegg, sier ordfører Runar Bålsrud. 

Fakta: Sommerjobb

Både Ullensaker, Eidsvoll og Nannestad har spesialsydde sommerjobbopplegg for unge mellom 15 og 18 år. 

Hensiktene er flere: Gi jobbmulighet til en aldersgruppe som tradisjonelt ikke like lett får jobb om sommeren, gi unge mulighet til arbeidserfaring og markedsføre kommunen som en god arbeidsplass. 

I Ullensaker er det 46 personer som har fått sommerjobb, fordelt på tre uker hver. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.