Som EUB har omtalt tidligere har Svaneparet på Nordbytjernet bygd seg et stort rede i vannkanten ved Romerike folkehøyskole.

KLEKKET

Etter om lag fem uker med ruging har det første egget klekket. Torsdag kveld reiste den voksne svanen seg opp i noen sekunder slik at en liten unge kom til syne i redet.

Den lille krabaten tittet seg litt rundt før forelderen tok den tilbake under kroppen sin. Da lå det minst fire egg i redet som ennå ikke var klekket.

Svanefamilien er av typen knoppsvane.

SKJERMET

Nykommeren i redet er en lettelse for flere turgåere som EUB snakket med. Mange har ventet spent på om det snart ville skje noen familieforøkelse, og enkelte fryktet at noe har gått galt som følge av all oppmerksomheten fra nysgjerrige folk.

Grunnet pågangen fra omgivelsene fikk Ullensaker kommune i midten av mai satt opp et gjerde ved stien, for at svaneparet skulle få ruge i fred.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.