Det er ikke noe nytt at AUF argumenterer imot fraværsgrensa. Problemet er bare at de bruker de samme argumentene som før Utdanningsdirektoratet kunne fastslå at fraværet har stupt med 40 prosent, flere fullfører og det er færre elever som ikke får karakter i ett eller flere fag.

Vi må huske én ting: I Norge har du rett til videregående opplæring, men det er ingen plikt. Staten bruker hvert år mellom 100.000 og 200.000 skattekroner på at du og jeg skal få den utdannelsen du og jeg vil ha. Den bruker flere millioner kroner på å pusse opp skolebygg, flere millioner kroner på å utdanne gode lærere og flere lærere. Og lærerne forbereder undervisningen til den skolen vi frivillig velger å gå på. Da er det ikke for mye å forlange at du møter opp!

Selvfølgelig er det greit å være syk, men hvis du sier til læreren din at du ikke kan møte opp på skolen på grunn av sykdom, må du også kunne dokumentere det med en legeerklæring. Det må man i arbeidslivet, det måtte man før fraværsgrensa og det må man med fraværsgrensa.

Selv om tilstedeværelsen øker og flere møter opp, er ikke fraværsgrensa det eneste Høyre kan være stolt av. Det siste året Arbeiderpartiet satt i regjering ble det ni færre årsverk i skolehelsetjenesten og på helsestasjonene. Det er mildt sagt et svik mot norske elever. Derfor er jeg så uendelig stolt av at bare i 2016 ble det 418 (!) FLERE årsverk i skolehelsetjenesten og på helsestasjonene! Det gjør at elevene får den hjelpen de trenger, samtidig som de får den kunnskapen de fortjener gjennom oppmøte på skolen. Dette er virkelig noe jeg vil at Høyre skal få fortsette med etter høstens valg.

Flere elever fullfører, flere elever møter opp, flere elever får hjelp og flere elever møter drømmelæreren. Unge Høyre er for en skole der vi ser hver enkelt elev. Der elevene får den hjelpen de fortjener og at skolen lærer oss nysgjerrighet, grunnleggende ferdigheter og evnen til å lære nytt. En skole der man får de verktøyene man trenger for framtiden, for det å stille krav, er å bry seg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.