Ullensaker kommune står klare til å investere 37 millioner i et sårt etterlengtet rustilbud, men fartsgrensen på strekningen forbi Helgebostad stopper hele prosjektet. Dette er Statens vegevesens begrunnelse for å si nei til lavere hastighet:

– Dagens atkomst ligger på en strekning av fylkesvegen der det er dårlig sikt og hastighetsnivået er forholdsvis høyt. Vi mener det er uheldig å legge til rette for atkomst og kryssing over fylkesvegen på dette stedet. For å få en mer trafikksikker løsning foreslår vi derfor at atkomsten til eiendommen flyttes nærmere Lie-krysset, rett nord for busslommen i nordgående retning, skriver vegvesenet.

– Atkomstvegen legges parallelt med fylkesvegen med en støyvoll mot fylkesvegen. Støyvollen etableres fram til og med eiendommen. Vollen vil i tillegg til å skjerme eiendommen for støy, lede gående og syklende langs atkomstvegen til et mer trafikksikkert sted å krysse fylkesvegen, enn ved dagens atkomstpunkt. Med den foreslåtte endringen av fartsgrensen vil atkomsten bli liggende i overgangssonen mellom 60 og 80 km/t (…). Det må vurderes om det er behov for veibelysning ved atkomstpunktet, skriver vegvesenet videre.

Vegvesenet går videre inn for å redusere fartsgrensen til 60 km/t gjennom Liekrysset over en strekning på rundt 400 meter. Dette vil imidlertid ikke gjelde forbi Helgebostad.

– Vegdirektoratets krav til bebyggelse og antall avkjørsler er ikke oppfylt på denne strekningen, heter det i brevet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.