Den andre etappen av det internasjonale sykkelrittet Tour of Norway starter som kjent i Sundet den 18. mai. Etter at noen av verdens beste syklister har gjort seg ferdige i sentrum er sykkelfesten langt fra over. Da skal Eidsvoll Sykkelklubb for første gang arrangere Tour of Norway for kids.

TO RUNDLØYPER

– Det blir to rundløyper i sentrum. En for dem med støttehjul eller trehjulssykler, og en som er litt utvidet, forteller Bjørn-Erik Nyrud fra Eidsvoll sykkelklubb.

Tour of Norway for kids er Norges største sykkelritt for barn, hvor alle som starter vinner og får premie. Start og målgang for barna i Sundet, samt scenen for premieutdeling ved rådhuset, vil være i samme område som benyttes av verdenseliten til blant annet lagpresentasjon i Tour of Norway tidligere på dagen. Nyrud håper at Sundet vil yre av liv, selv om rittene foregår på slutten av normal arbeidstid.

– Vi regner med stor påmelding samme dag og i timene før rittet starter. Utfordringen er tidspunktet og at det er en vanlig arbeidsdag. Vi håper det skal komme hundrevis, men jeg tror vi skal være fornøyde med 150 til 200 barn, sier Nyrud.

Klubben håper kombinasjonen av voksenritt og barneritt kan gjøre at flere tilrettelegger for å delta på sykkelfesten.

– I og med at det er et stort arrangement i forkant av barnerittet så håper vi at folk tar seg en fridag, sier Nyrud.

STENGES FOR TRAFIKK

I forbindelse med barnerittet vil Sundet bli stengt for trafikk. Det vil være sperringer og stå vakter ved kryss i Rådhusgata, Wålergata, Wergelands gate, Eidsiva gate, og Vormavegen. Arrangørene ser derfor at folk forsøker å parkere andre steder.

– I utgangspunktet må vi prøve å slippe opp litt mellom rittene, men vi slipper ikke opp for noe parkering. Vi har tenkt å bruke Skjoldnestangen til parkering for dem som kommer med barna sine. Der er det noe begrenset kapasitet hvis det kommer veldig mange, men det er i hvert fall trygg avlevering der man ikke trenger å krysse vegen for å komme til arrangementet, sier Arnfinn Hjell fra kommunalteknikk i Eidsvoll kommune.

Hjell forteller at stengingen vil vare minst halvannen time, avhengig av antall deltakere og klasser. Ved starten av voksenrittet vil det også være enkelte begrensninger i trafikken, men for en langt kortere periode.

– EKSTRA GØY

Eidsvoll kommune bistår arrangør med avviklingen av både hovedrittet og barnerittet. De har som kjent bidratt med 100.000 kroner til hovedrittet.

– Det er et veldig stort arrangement, og at vi i tillegg fikk Tour of Norway for kids synes vi var ekstra gøy. Dette kommer til å bli en stor sykkelfest i Eidsvoll sentrum, sier kultursjef Siv Österholm.

TIL MINNESUND OG FEIRING

I seniorrittet Tour of Norway tidligere på dagen kan noen av verdens beste syklister oppleves i store deler av Eidsvoll. Etter de første pedaltråkkene ut fra Rådhusgata tar syklistene en liten runde ved Sundet. Feltet fortsetter oppover Nesvegen, inn på Kastellvegen og rundt Sundgata tilbake til Rådhusgata i motsatt ende av startområdet.

Deretter forlater syklistene sentrum over Sundbrua, og setter kursen for Minnesund via Hammerstad. Etter å ha syklet videre gjennom Feiring går ferden ut av Eidsvoll kommune med kurs for etappens målgang i Brumunddal.

Rittet består av totalt fem etapper, med start i Hønefoss på 17. mai og avslutning med en stor finale i Oslo den 21. mai.

Før de endelige troppene er offentliggjort er det uansett klart at totalt seks Tour de France-lag stiller til start i Tour of Norway.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.