For første gang på flere år har grunneiere i Jessheimmarka tillatt kommunen å kjøre den store løypemaskinen sin inn i området. Det betyr at Ullensakers befolkning kan gå enda flere mil på ski i nypreparerte løyper rett utenfor stuedørene.

– Totalt med alle løypene i kommunen har folk nå 19 mil å gå på ski i. Vi kjører opp ni av dem, resten kjøres av andre aktører som idrettslag. Her er det løyper fra Borgen og Kløfta i sør til Nordkisa i nord og Sessvoll i vest, sier Ullensaker kommunes løypekjører Ole Harald Skolt.

LES OGSÅ: Hvordan ødelegge et skispor

Vi treffer ham rett bak Gystadmarka skole der han begynner dagens dont for å legge forholdene til rette for de skiglade.

FLOTTE FORHOLD

– Det er mange år siden vi hadde så fine forhold i marka vår. Vi har fått omkring 80 centimeter snø i vinter, og det er mer enn nok til at også skogsløypene kan kjøres opp med løypemaskinen. Nå er det ingen grunn til å klage over forholdene, for de har aldri vært så bra, påpeker han.

– Henger løypenettet sammen?

– Stort sett. Kommunen kjører tre hovedområder. Her ved Gystadmarka, så er det i Jessheimmarka fra Allergot ungdomsskole, og ved Nordbytjernet. Flere steder er løypene koblet sammen med de andre som er kjørt opp, så her er det muligheter for å gå lange skiturer i vinterferien, sier han.

LES OGSÅ: Mye å ta seg til i vinterferien

– Hvis temperaturen holder seg såpass kjølig som nå kan årets skisesong bli lang?

– Ja, vi har kjørt løyper til påske før om årene, så det er ingen umulighet at det kan skje igjen, sier Skolt.

ANNENHVER DAG

Ole Harald Skolt kjører løyper annenhver dag når det snør.

– Vi er to som kjører løypemaskinen, men vi rekker ikke over alt på samme dag. Ullensaker kommune har i tillegg til denne store løypemaskinen også en mindre maskin og en snøscooter som vi kjører løyper med. De små bruker vi når traseen er smalere enn 3,5 meter. Dessuten har Sand IL sine løypemaskiner, og det samme med for eksempel Ullensaker skiklubb, sier Skolt.

FINT FOR BARN

Wendy Stroda Heier og dattera Celine fra Jessheim brukte mandagen til en liten kosetur i skogen.

HÅP FOR VINTERSYKLISTENE: Hans-Petter har lagd vinterløype i skogen for syklister

– Nærløypene er veldig bra, særlig for de minste barna. Her er det flatt og fint å gå, og forholdene er helt topp. De litt eldre barna kan stikke av gårde overalt. Det beste med løypene er jo at alt er så nære der folk bor, og da slipper vi å sette oss i bilen for å kjøre andre steder, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.