Det vanlige er å høre om støy, naboklager og høy temperatur i forbindelse med utbyggingsprosjekter. På Råholt er det annerledes.

Bygger 30 leiligheter

– Vi har boret, sprengt og pigget. Dette er igjen lastet opp på dumper eller lastebil. Slikt blir det bråk av! Jeg tenker at Jørgen og hans familie har vært svært så tålmodige i all denne støyen, sier Shane Matheson, medeier og prosjektleder i Sagmoen Prosjekt AS.

Firmaet er godt i gang med å ferdigstille 30 leiligheter i det som blir Vestengkroken på Råholt. Tomten de bygger på er i overkant av seks mål, og besto av skogdekt fjell med varierende høyde.

– Det er klart vi har merket at de har drevet her, men det har gått veldig fint. De har alltid gitt beskjed til oss i forkant av sprenging, og vi har hatt god dialog underveis. Nå gleder vi oss til å hilse på naboene som snart flytter inn leilighetene, sier Jørgen Aadahl.

– Med grenser til kirkegården på en side og boligfelt på den andre, forsto vi at denne utbyggingen ville berøre. Så å si hele tomten er derfor sprengt i luften med de støyutfordringer dette innebærer, sier Matheson.

Får ny asfalt

EUB ble med da han og daglig leder Eirik Nordeide overrakte blomster og julegaven til Aadahl.

– For familien Aadahl som nærmeste nabo har det til tider blitt mye støy. Som en hyggelig gest ønsker vi derfor å glede familien med ny gårdsplass, sier Nordeide. Nyasfalteringen vil skje en gang før sommerferien. Verdien ligger et sted rundt 50.000 kroner. Matheson opplyser at de har tatt ekstra hensyn i forbindelse med begravelser i kirken.

– Vi har fått SMS av kirken ved begravelser. Så vidt meg bekjent har denne ordningen fungert godt, sier Matheson. 25 av 30 leiligheter er nå solgt i prosjektet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.