Gausdal Landhandleri passerer 1,2 milliarder kroner i omsetning i år, sysselsetter cirka 400 årsverk, og satser på en omsetningsøkning på 100-200 millioner årlig. Nå ønsker Gausdal Landhandleri å opprette et nytt byggevareutsalg på Øvre Romerike - denne gangen på Råholt.

- Eidsvoll er i kraftig vekst, og alt tilsier at dette bare vil fortsette demografisk og boligmessig i årene framover. Vi har lenge vært på jakt etter aktuelt tomteområde eller lokaler, fortrinnsvis på Råholt. Men det er ikke lett å finne arealer, sier styreleder Jesper Holte til EUB.

Han er selv fra Eidsvoll og kjenner derfor området særdeles godt. Eidsvoll kommune økte innbyggertallet med 573 personer i 2015. De ti siste årene har folketallet økt med 4.888 - eller 26 prosent. Denne utviklingen er naturligvis noe aktørene i byggevarebransjen får med seg.

LES OGSÅ: Knalltøff konkurranse gjør kunden til den store vinneren

Åpnet på Jessheim i 2013

Ifølge Holte ønsker Gausdal Landhandleri å åpne minst ett nytt byggevareutsalg årlig. Da de åpnet dørene på Jessheim i juni i 2013 var det avdeling nummer 12. Nå er de oppe i 16 avdelinger. Det kunne vært 17 i morgen om Holte og co. får det som de vil.

- Vi har behov for arealer på minimum 6-8 mål. Dessverre opplever vi at det er lite arealer for storhandel i Råholt-området. Om noen skulle sitte på egnede områder er det bare å ta kontakt.

Utviklingen til Gausdal Landhandleri kan på mange måter være et bilde på den formidable bolig- og befolkningsveksten - spesielt i Oslo-regionen - de siste årene. Når de 1,2 milliarder kroner i omsetning i år, vil veksten være på over 50 prosent på tre år.

LES OGSÅ: Åpnet først på Jessheim

Ordføreren er klar

- Avdelingen vår på Jessheim har solid omsetning. Det er likevel viktig å minne om at vi er en bransje med tøff konkurranse og tøffe marginer, sier Holte.

- Dal Handelspark er under planlegging. Kan dette også være aktuelt for dere?

- Ja, vi søker bredt. Men etter det jeg har forstått er dette noe som ligger litt fram i tid. Det har vel også kommet en del innsigelser fra regionale myndigheter.

Ordfører John-Erik Vika (Sp) ønsker Gausdal Landhandleri hjertelig velkommen til Eidsvoll.

- Kommunen er i full gang med å utarbeide den nye sentrumsplanen for Råholt, og i det lyset er det svært interessant å høre at Gausdal Landhandleri ønsker å etablere seg der. Jeg vil be de kontakte eiendomsavdelingen i kommunen, gi signalene dit og så vil vi ta med oss dette i den videre planleggingen, sier Vika

Han legger til at Lidl-bygget og Marwell Hauge-bygget kanskje kan være aktuelle.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.