Forrige gang sa flere hundre innbyggere nei til blokker på Kløfta. Nå inviterer Kløfta Vel til møte om kommunens nyeste høyhusplaner.

Ullensaker kommune har kunngjort oppstart av områderegulering for Kløfta Stadion og Dyrskueplassen. I slutten av september ble planene presentert for grunneiere som har eiendom nær disse områdene. I planene tas det høyde for bygging av blokker med høyde på inntil seks etasjer.

- Dette strider mot tidligere byggeskikk i området. Det vil rage veldig høyt, for vi snakker en byggehøyde på 19 meter. Det er 11 meter høyere enn det høyeste som nå er velhuset på 8 meter, sier leder Rolf Alkvist, og legger til at dette i seg selv ikke spiller noen rolle for Kløfta vel.

- Men vi er redd dette vil danne en presidens for andre byggeområder, som vil være i sterk kontrast med den øvrige bebyggelsen. Innenfor fire etasjer vil være mer spiselig, sier han.

- UTIDIG

Vel-lederen minner om hva som skjedde da planen om høyhus på Asperjordet ble lagt fram i 2007.

- Det møtte 240 personer på et åpent møte i velhuset. Alle bortsett fra to personer stemte mot å bygge høyhus som den gang var planlagt til seks etasjer. Vi i velet synes det er litt utidig å fremme et slikt forslag igjen, så kort tid etter at Kløftas befolkning har sagt såpass klart fra imot, sier Alkvist.

I planene har kommunen lagt stor vekt på høy utnyttelse av området.

- Det er klart vi har forståelse for det, men vi stiller oss tvilende til om to etasjer til vil løse boligsituasjonen. Vil man få plass til flere mennesker har man også andre områder å bygge på, sier han.

Kløfta Vel mener også at det er lagt for lite vekt på trafikkavviklingen i området. Og at det bør sikres flere grøntområder. Bakkedalsprosjektet skal delvis finansieres av salget av gamle Kløfta stadion.

- Vi skjønner at man vil ha mest ut av området, og vi har ingen idé om at dette skal forsinke noen planer i Bakkedalen. Der er man i gang, kommunen forskutterer, men det vi håper er at kommunen kanskje kan se an og utrede alternative løsninger her, sier Alkvist.

ÅPENT MØTE

Frist for uttalelser til planene er satt til 14. oktober. Før eventuell bygging må også en detaljregulering på plass. Kløfta Vel mener planene for Kløfta stadion og Dyrskueplassen har såpass store konsekvenser for Kløfta at de inviterer alle innbyggere til møte på Kløfta velhus mandag 12. oktober.

- Vi er en høringsinstans og inviterer til folkemøte fordi mener dette er en såpass viktig sak. Dette får konsekvenser for langt flere, og vi kan derfor ikke sitte fem stykker å synse om hva befolkningen måtte mene. Nå får de anledning til å komme og si sin mening, sier Alkvist.

LES OGSÅ: Enige om høyhus på Kløfta

LES OGSÅ: Større boligvekst og dobbelt så mange nye jobber

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.