Mandag og tirsdag kontrollerte politiet trafikken ved barneskolene i Nannestad og Gjerdrum i forbindelse med skolestart.

Flere ble tatt i for høy hastighet.

18 forelegg og ett beslag

Tirsdag sto politiet ved Gjerdrum barneskole.

– Resultat: 18 forenklede forelegg og en anmeldelse/beslag for hastighetsovertredelser – høyeste hastighet var 90 i 60 sonen, sier politioverbetjent Morten Torshaug ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor.

–Når det gjelder kontrollen ved Gjerdrum barneskole er resultatet nedslående.

– I tillegg til førerkortbeslaget var det også flere som ble målt i hastigheter tett oppunder 80 km/t i 60 sonen. Dette er ikke bra.

I tillegg sto politiet en time ved Veståsen skole i Gjerdrum. Der ble det ett forenklet forelegg for hastighet – 55 i 40-sonen.

53 km/t i 40-sonen

– Mandag sto vi en time ved Preståsen skole. Resultat: fem forenklede forelegg for hastighet – høyeste hastighet var 53 i 40-sonen.

– Når det gjelder kontrollene ved Preståsen skole og Veståsen skole må vi si oss fornøyd med resultatene.

Flere kontroller

– Folk er imidlertid stort sett positive til at politiet er ute på veien, og de fleste er etter hvert klar over at politiet legger inn litt ekstra innsats på trafikksiden i forbindelse med skolestart i august hvert år.

– Vi kommer til å vise oss ute i trafikkbildet i tiden fremover også, og da spesielt på veistrekninger i nærheten av skoler og der barn ferdes.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.