- Vi ville med denne markeringen protestere mot en jordbruksmelding som gir økt liberalisering og svekker politikken. Det er ingen selvfølge at vi har et jordbruk fra nord til sør i dette landet, og et mangfold av gårder. Det er dette vi brenner for og vil ha mer av, sier Sigurd Enger, leder Akershus Bondelag.

Markeringen var også ifølge bondelaget et varsel om at regjeringens jordbruksmelding fører matproduksjonen i feil retning.

- Landbruket i Akershus er ei næring med stor betydning, og fortsatt med store muligheter. Dette potensialet tar ikke meldinga tak i. Forslaget vil svekke kornøkonomien, og dermed true den geografiske arbeidsfordelinga i landbruket, der arealene som egner seg for korn skal brukes til korn, og arealer som ikke egner seg for korn skal brukes til gras. Denne balansen er avgjørende for å utnytte ressursene i hele landet, sier Enger.

Han mener også at regjeringens forslag vil gjøre husdyrhold mindre lønnsomt i kornområdene.

LES OGSÅ: Tenk om jordbruk var et satsingsområde

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.