• I HJEMKOMMUNEN. Bjørn Dæhlie satser også i Nannestad.Foto: Jan Arne Sandholtbråten

De siste månedene har nannestadsokningen vært klart mest omtalt som satsende i nabokommunen Eidsvoll, og særdeleshet Sundet. I dag kan EUB presentere hans ferskeste utbyggingsplaner – denne gangen i hjemkommunen Nannestad.

– Som nannestadsokning er jeg forpliktet til å satse i hjemkommunen også, humrer han.

De ti nye leilighetene er planlagt i Maura sentrum, nærmere bestemt bak Sandholt Næringsbygg. Romerike Arkitekter AS har, sammen med Dæhlie selv, kjørt planprosessen inn mot kommunen. Det har ikke kommet inn noen nabomerknader til planene, som skal opp til politisk behandling i plan- og utviklingsutvalget 2. mai.

Gangavstand til alt

– Vi har hatt tett og god dialog med byggesaksavdelingen i Nannestad kommune underveis i prosjektet, sier Dæhlie.

Han forteller at de håper på salgsstart like etter politisk behandling i mai.

– Hva vil du si om prosjektet?

– Det er gangavstand til det som er av fasiliteter, og du får tøffelavstand til butikken og bussholdeplassen. Håpet er at vi kan starte opp med bygging av leilighetene i sommer. Det blir ti leiligheter, alle får balkong og tilgang til en stor og fin takterrasse. Derfra blir det utsikt over hele Maura, svarer Dæhlie.

Formelt er utbygger Sandholtplassen AS, der Dæhlie selv er styreleder. Ifølge Dæhlie vil byggingen bli gjennomført etter nye TEK 17.

– Det betyr at det blir godt isolert, og hver leilighet blir levert med vedovn. Dette blir for øvrig leiligheter med tre soverom. De får også bod. I tillegg blir det gresslagt oppå carportene. Der kan du nyte en piknik eller annet du måtte ønske, sier Dæhlie.

Boliger og bensinstasjon

Planområdet er i dag regulert til boliger, bensinstasjon, forretning/kontor/tjenesteyting.

– Plankonsulenten i kommunen har vært opptatt av at bomiljøet skal være så godt og innbydende som overhodet mulig. Dette har også vært vårt ønske, og det er også utgangspunktet for planene slik de foreligger i dag, sier Dæhlie.

Han eier også Europris-eiendommen et par steinkast nede i gata.

– Hva tenker du om Maura og Nannestad som satsingsområde?

– Både Nannestad sentrum og Maura er svært aktuelle boområder i tiden framover, og ikke bare for nannestadsokninger. Det vil være attraktivt for romerikinger i årene som kommer, med nærheten til Gardermoen. Jeg opplever at kommunen er framoverlent.

Bjørn Dæhlie var også sentral i opprettelsen av Rema 1000-butikken i samme område i Maura like før jul. Nå fortsetter han å sørge for utvikling i samme område.

LES OGSÅ: Bjørn Dæhlie fra skikonge til dagligvarekjempe

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.