Begrepet skal innføres i alle livsfaser, og i alle kommunale tjenester der det kan ha effekt.

– Vi må spare og produsere tjenester mer effektivt enn før, sier Rune Hallingstad.

– Derfor vil det være en klar fordel om flere eldre ikke vil trenge sykehjemsplass, og at flere unge ikke trenger lang og spesialisert oppfølging. For å få til det må kommunen inn på et tidligere tidspunkt, sier rådmannen.

Han peker på at en omsorgsovertakelse koster kommunen om lag 400.000 kroner i året.

– Dersom vi kan etablere ordninger som forhindrer dette, vil det være en fordel for alle. Det samme gjelder rusavhengige og eldre – jo tidligere vi kan hjelpe folk til å være uavhengige av permanente og dyre kommunale hjelpetiltak, dess bedre er det for alle, sier Rune Hallingstad.

LES OGSÅ: Han strammer inn 28 millioner kroner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.