Etter en to timer lang debatt tok utvalgspolitikerne beslutningen; Sentrumsplanen legges ut på høring med seks ukers frist for å sende inn sine innspill.

– 11 stemte for at sentrumsplanen skulle legges ut til offentlig høring. To av Høyres representanter ønsket planen tilbakesendt til administrasjonen for mer redegjørelse, sier hovedutvalgsleder Olav Resaland (Ap).

Endelig vedtak av ny sentrumsplan vil erstatte til sammen 22 ulike reguleringsplaner innenfor planområdet. Flere av disse er flere år gamle, den eldste faktisk helt tilbake til 1950-tallet.

Lettet utvalgsleder

Resaland er lettet over hovedutvalgets beslutning.

– Jeg mener sentrumsplanen danner et godt grunnlag for framtidig utvikling i Sundet. Vi har hatt uavhengige eksperter til å gjennomføre tettstedsanalyse og se på kulturhistorien. Samtidig er det naturlig at alle ikke er enige om alt i transformasjonen av et sentrum. Debatten og meningsutveksklingen ønsker vi velkommen, og vi håper mange vil si sin mening under høringsrunden, sier Resaland. Habilitet var oppe som et eget tema på møte. Resaland og utvalgspolitikerne var enige om at ingen skulle melde seg inhabile under behandlingen.

– Det er riktig at noen har eiendommer i Sundet, mens andre har andre interesser. Her kan vi bli involverte noen og enhver, men denne gangen gjelder det en helhetlig områderegulering på 450 mål i Sundet. Det kan heller bli aktuelt å ta habilitetsspørsmålet nærmere opp i forbindelse med detaljreguleringer på senere tidspunkter, sier Resaland.

Ville ha ny runde

Høyre fremmet forslag om at saken skulle sendes tilbake til administrasjonen for ytterligere bearbeiding på flere punkter før ny politisk behandling. Dette forslaget fikk ikke flertall.

– Vi stiller oss positive til planene, men mener det burde vært gjort en grundigere jobb og listet derfor opp 10-12 momenter, herunder parkeringsnorm, etasjehøyder og barnehagekapasitet, sier Høyres Stein Aarvik (H).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.