Morgan Vøien, opprinnelig fra Nannestad, nå bosatt på Bud utenfor Molde, gikk helt til topps og ble kåret til European Elvis Champion 2018 da European Elvis Championchips ble arrangert i Birmingham. Dette skjedde på Elvis Presleys bursdag 8. januar. Da ville Elvis ha fylt 83 år.

Arrangementet er Europas største «Elvis-konkurranse».

I fjor ble Vøien nummer tre. Med det resultatet ble han kvalifisert direkte til årets konkurranse hvor 80 deltakere deltok med Elvis-sanger for å hylle og minnes «The King».

STOR OPPLEVELSE

– Dette var jo virkelig morsomt og en stor opplevelse for meg. Det er kjekt at det settes pris på at vi minnes Elvis på denne måten. Å gå helt til topps blant alle som hyller Elvis fra scenen er stort, og det var 600 personer i salen. Ingen norske har vunnet siden Kjell Elvis gjorde det i 2005, sier Morgan «Elvis» Vøien.

Dermed ble det som startet som en hobby for Vøien blitt mye mer enn han hadde sett for seg. Han begynte ikke å synge for alvor før i 2012. I 2013 prøvde han seg med Elvis-tribute for første gang.

YNGRE KOMMER TIL

Vøien forteller at det blir en del øving på sangene, men selvsagt ikke like mye som i begynnelsen. Men det er også mange detaljer i forhold til blant annet utseende og dresser skal på plass.

– Det er mye å lære. Og det som også er morsomt er at det stadig kommer yngre deltakere til. Det betyr at Elvis fortsatt er stor, også blant yngre. Tributearrangementene holdes for å skape engasjement rundt Elvis, sier Vøien.

Han har også et eget orkester, dElvis Morgan Band, som består av 15 personer.

– Vi skal holde konsert, en tributenight, hos Cosmopolitan scene i Oslo 17. mars. Da skal jeg og tre andre personer som hyller Elvis synge til sammen om lag 40 låter, sier Vøien.

LES OGSÅ: To eidsvollinger blant årets MGP-artister

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.