– 300 elever går fra Kløvberget til Nipkollen og tilbake til Kløvberget. På Kløvberget blir det også quiz og aktiviteter i hinderløypa. Det er tredje gang Nannestad Turlag står som arrangør, sier Karl Henrik Laache, leder i Nannestad Turlag.

Det er 12. året DNT arrangerer Opptur.

– Deltakelsen øker for hvert år. Vi opplever stor interesse fra skolene for å delta på disse turene. Målet er å få flere ungdommer til å oppleve gleden ved friluftslivet, gjøre turmulighetene i nærmiljøet bedre kjent og skape en morsom dag med fysisk aktivitet for alle. I år vil vi også ha fokus på FNs bærekraftsmål, som blant annet handler om å ta vare på natur og folkehelse for framtiden. Det passer godt på en slik turdag, forteller Berit Kjøll, styreleder i Den Norske Turistforening. (DNT)

Hun opplyser at over 34.000 ungdommer deltar på Opptur i år, noe som er over halvparten av landets åttendeklassinger.

LES OGSÅ: På rekke og rad mot en skoledag på Nipkollen

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.