Politiet ba i går om at mannen varetektsfengsles i fire uker, hvorav de to første ukene med brev- og besøksforbud.

– Vi gjennomførte et kort avhør av den siktede ektemannen i går ettermiddag. Siktede har forklart seg om hendelsen, men detaljene i dette ønsker vi ikke å gå ut med nå, sier politiadvokat Guro Holm Hansen i Øst politidistrikt.

Hun opplyser at mannen imidlertid har erkjent straffskyld for siktelsen på forsettlig drap.

– Siktede vil bli avhørt ytterligere på et senere tidspunkt, sier Holm Hansen.

Hun opplyser at den siktede har vært samarbeidsvillig.

VARETEKTSFENGSLES

Mannen ble i dag framstilt for varetektsfengsling ved Nedre Romerike tingrett, ved såkalt kontorforretning.

– Mannens helsesituasjon blir undersøkt, som er vanlig i slike saker, sier Holm Hansen.

– Vi mener å ha kontroll på hendelsesforløpet, men det er for tidlig å si noe om eventuelt motiv for drapet nå, sier politiadvokaten.

FORTSETTER MED AVHØR

Holm Hansen opplyser at politiet fortsetter med å avhøre personer som man anser relevante for saken å snakke med.

– I tillegg til at vi foretar ytterligere tekniske undersøkelser som ledd i etterforskningen, sier Holm Hansen.

Den avdøde kvinnen ble rutinemessig obdusert ved Rettsmedisinsk institutt i dag.

Dag Svensson er den siktedes forsvarsadvokat.

– Han har samtykket til varetektsfengslingen, og er kjenner straffskyld. Mer kan jeg ikke si i denne saken nå, sier Svensson.

Advokat Gard Lier er oppnevnt som bistandsadvokat i saken.

FUNNET DØD

Det var mandag morgen at alarmen gikk i Feiring. Den døde kvinnen i 60-årene ble funnet død i sitt hjem. Store bevæpnede politistyrker rykket ut. Politihelikopter og hundepatruljer deltok også i søket etter den avdødes ektemann, også han i 60-årene, som man da antok var gjerningsmannen. Også ambulanse var på stedet.

EKTEMANNEN PÅGREPET

Etter fem timers intens leting etter mannen ble han pågrepet ikke langt fra åstedet. Han ble da iført en hvit kjeledress, slik som kriminalteknikere benytter, før han ble satt inn i en politibil og kjørt bort.

LES OGSÅ: Kvinne i 60-årene funnet drept: Ektemannen pågrepet 100 meter fra åstedet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.