Den 40 år gamle mannen, nå bosatt i Nes, er tiltalt for grov mishandling av to kvinner. Den ene var hans ektefelle, den andre var han samboende med.

VOLD OG KONTROLL

I følge tiltalen skal kvinnenes hverdag over flere år ha vært fylt av vold og trusler. Mannens nedverdigende oppførsel har vært nesten identisk overfor begge, og mishandlingene anses som grove fordi de har pågått over lang tid. Han er tiltalt etter Straffeloven §219, annet ledd. Den øvre strafferammen for disse forbrytelsene er seks år.

LES OGSÅ: Tiltalt for å ha truet stesønnen til å spise hundebæsj

Fra tidlig i 2007 til mai 2010, også da ekteparet bodde i Eidsvoll, skal mannen ha slått, sparket, dyttet og truet sin ektefelle på livet, ved blant annet ved bruk av kniv. Han skal også ha hindret henne over en lengre periode å ta medisiner foreskrevet av lege.

I hele perioden skal han ha drevet psykisk vold ved å ha brukt tvang og begrense bevegelsesfriheten hennes. Hun ble blant annet tvunget til å bli med ham på jobb og melde seg for ham flere ganger i løpet av en dag for ikke bli beskyldt for utroskap.

SAMBOER

Mannen fikk så en ny samboer, og han skal ha videreført sin mishandling over til henne. Fra høsten 2011 og to år framover, ble hun utsatt for tilnærmet identisk mishandling som hans tidligere kone ble. Paret bodde en tid i Eidsvoll. Han skal også ha knust inventar i deres felles bolig og holdt igjen penger. Også hun ble utsatt for omfattende kontroll, ved at han samufarte hennes mobiltelefon og datamaskin. Begge kvinnene søkte tilflukt ved krisesentre.

Rettssaken starter 15. februar, og det er satt av tre dager i Øvre Romerike tingrett.

LES OGSÅ: Levde fire år i fryktregime - ble banket og truet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.