Seinest 1. januar starter Hedmark Trafikk et prøveprosjekt med bussrute fra Nord-Odal til Eidsvoll stasjon. Prøveprosjektet skal gå fram til 1. juli, og det skal være to avganger fra Odalen til Eidsvoll om morgenen og to tilbake om ettermiddag. Hensikten er først og fremst å gi et bedre offentlig kommunikasjonstilbud til odølinger som jobber i Eidsvoll, på Gardermoen og i Oslo.

For å få dette til, har Nord-Odal kommunen sponset pendlerbussene med 225.000 kroner i prøvetida.

- Hadde ikke kommunen bidratt, hadde det bare blitt én daglig avgang hver veg, og det synes vi er for lite, sier Selnes.

Ruteopplegg er ennå ikke endelig bestemt.

- Hedmark Trafikk har sagt at ruta skal være i gang fra nyttår, men at det kan hende de starter før jul, opplyser Selnes.

- Blir prøveprosjektet vellykket, kan det bli et samarbeid med Ruter der Hedmark Trafikk også betjener Gullverket uten at det skal bety noe dårligere tilbud for gullverkingene. Da kan det bli snakk om sju ordinære avganger i døgnet, opplyser ordfører Lise Selnes.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.