Kraft begynte å jobbe april og skal innsettes under gudstjenesten søndag. Ertzeid blir ordinert under gudstjenesten neste søndag og skal være på plass i menigheten i løpet av høsten.

Kraft for ansvaret for omsorgsarbeidet i Ullensaker menighet og får plass i menighetshuset på Kløfta.

– Mine oppgaver blir å treffe grupper som trenger å bli møtt utenfor kirkerommet. Alt fra nybakte foreldre og eldre, til å gi et samtaletilbud til folk i ulike kriser i livet. Og i høst starter vi et foreldrekurs for å snakke om oppdragelse, relasjoner og formidling av verdier.

Ertzeid skal først og fremst arbeide med ungdommene i menigheten.

– Hovedtyngden av mitt arbeid blir konfirmantene og generelt ungdomsarbeid, i tillegg til de vanlige kirkelige handlingene som bryllup og gudstjenester, sier den nyutdannede presten.

– Jeg gikk ut av fakultetet i Oslo i vår. I tillegg har jeg en mastergrad i psykologi. Jeg gleder meg voldsomt til å komme i gang med jobben i Ullensaker menighet, sier han om arbeidet han skal dele med sogneprest Reidun Furuseth.

– Dagene blir temmelig annerledes enn fra bøkene og studiene?

– Ja, nå får jeg endelig praktisert faget, og selvsagt møte folk. Det er jo det jobben min handler om, å treffe mennesker i alle livets faser. Denne jobben er rik, og byr på alt fra dyp sorg til stor glede. Så skal jeg selvsagt prøve å få med nye mennesker i menigheten, sier Ertzeid.

– Ser du på det som en utfordring?

– Ja, for så vidt. Dette handler om kristent arbeid, og det er hele tiden en utfordring å formidle det på en slik måte at folk føler seg hjemme her. Det skal jo være lett å komme inn i menigheten vår. Men før det gleder jeg meg til å bli kjent med staben og kollegene, og selvsagt må jeg sette meg inn i menigheten, påpeker han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.