Kl 03.15 fikk operasjonssentralen i Øst politidistrikt inn en melding fra en patrulje på Mogreina i Ullensaker. 

– En sort Audi stoppet ikke i politiets kontroll, og vi startet umiddelbart en forfølgelse av bilen, sier operasjonsleder Kristian Loraas i Øst politidistrikt.

Det ble satt inn helikopter og en rekke patruljer i forfølgelsen.
Biljakten gikk fra Mogreina via Dal og Råholt, videre ut på E6 nordover og helt opp til Langsetkrysset. Da gikk ferden sydover før de havnet ved Eidsvoll stasjon.

– Etter 25 minutters biljakt klarte vi å stanse bilen på en gangvei langs Vorma 3-4 kilometer nord for Eidsvoll stasjon. Da var Audien i ganske dårlig forfatning, sier operasjonslederen.

Føreren og passasjeren, to menn i 20-årene fra Hedmark, pågrepet,

– Sjåføren var ruset, trolig både på narkotika og alkohol, og hadde heller ikke førerkort. Vi fant også narkotika i bilen, sier Loraas.

Selve biljakten skal etter forholdene ha foregått kontrollert og uten noen innmeldte farlige situasjoner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.