I slutten av forrige uke fikk den norske seilbåten Offshore Hunter og kaptein Morten Ruud en enorm blå marlin utenfor Ascension Island. Fisken var hele 3,4 meter lang og veide over 400 kilo. Dette er faktisk den største fisken som noen gang er tatt fra en seilbåt i verden. De svenske dekkguttene Hannes Ribbnes og Johan Mikkelsen sto for selve kjøringen av fisken, mens Ruud styrte båten. Det er ingen tvil om at det å lande en slik kjempe krever solid laginnsats.

- Johan og Hannes byttet på å kjøre fisken, mens jeg sto ved roret. Ting gikk lynkjapt, og det første fisken gjorde var å hoppe rett mot båten. Derfor fortsatte jeg for full maskin framover i ti knop et par minutter. Deretter snudde fisken, og stakk heldigvis down wind. Hadde den ikke gjort dette ville vi blitt spolet tomme i løpet av minutter, sier Ruud til nettstedet Hooked, som først omtalte saken. Morten Ruud er, som EUB har omtalt, ute på seilas rundt omkring i verden.

- Dette er en big deal i fiskeverdenen, sier redaktør Endre Hopland i nettstedet Hooked.

LES OGSÅ: Bestemte seg for å følge drømmen da han var døden nær

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.