– Det er med ganske stor ærefrykt jeg påtar meg denne oppgaven. Heldigvis har jeg stort pågangsmot, sier Tone Wilhelmsen Trøen (H) til EUB.

I forbindelse med konstitueringen av Stortinget får flere stortingspolitikere nye oppgaver. Tone Wilhelmsen Trøen fra Eidsvoll har den siste fireårsperioden vært medlem av helse- og omsorgskomiteen og i tillegg vært helsepolitisk talsperson i Høyre. Nå flyttes hun til et nytt fagfelt – et område hun kjenner godt fra før.

– Dette er et felt som spenner fra tro og livssyn til barnevern og familiepolitikk. I tillegg vil vi være innom likestillingspolitikk, idrett, kultur og frivillighet. Jeg gleder meg veldig. Det blir litt rart for meg. Det var idrett og kultur som gjorde at jeg engasjerte meg i politikken for 30 år siden. Og nå skal jeg lede en komité som får dette som ett av sine viktigste områder. Det blir kjempespennende, sier Wilhelmsen Trøen.

Familie og likestilling

Komiteens arbeidsområder er familie, barn og ungdom, likestilling mellom kvinner og menn, forbrukersaker herunder saker om gjeldsordning, kirke, tros- og livssynssamfunn, kultur og kulturminner. Komiteen hadde den siste perioden 17 medlemmer, og ble ledet av Høyres Svein Harberg.

Tone og Høyres øvrige stortingspolitikere har kunnet komme med tre ønsker om hva de kunne tenke seg å jobbe med den neste fireårsperioden. Tone hadde tre ønsker: Én av disse var å fortsette innenfor helsefeltet. Det andre var å jobbe med familie og kultur, som også ligger hennes hjerte nær.

– Det er en stor kabal som skal på plass, og jeg er svært glad over å bli vist denne tilliten i partiet, sier Tone Wilhelmsen Trøen.

Tone Wilhelmsen Trøen:

Offentlig verv: Medlem Styret for Eidsvold Ullensaker Blad AS 2006-2007, Leder Styret for Akershus Reiselivsråd 2006-2008, Medlem Kontrollutvalget for Eidsvoll kommune 2011-2013, varamedlem 2015, Medlem Styret for Romerike Krisesenter 2011–2014.

Tillitsverv partier: Styremedlem Nes Høyre 1991-1994, Leder Eidsvoll Høyre 1999-2001, Styremedlem 2002-2010, Gruppeleder 2003-2011, Politisk rådgiver Høyres stortingsgruppe 2005 (vikariat), 2013 (vikariat), Styremedlem Bedriftskanalen Akershus 2006-2007, Styremedlem Høyres hovedorganisasjons kvinneforum 2006–2007.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.