Tone W. Trøen selv er glad for tilliten nominasjonskomiteen har vist henne ved å føre henne opp på en sikker plass.

- Jeg er veldig motivert for en ny periode på Stortinget, sier hun.

LES OGSÅ: Tone klar for tinget

GIVENDE JOBB

Trøen, som ble valgt inn for Høyre på Stortinget ved sist valg, fikk raskt ansvar for helsefraksjonen i partiet.

- Det har vært en bratt og spennende læringskurve, men denne jobben blir man aldri utlært i. Det er utrolig givende å jobbe med fagområder jeg synes er viktig. Helse er viktig for alle, sier hun.

Stortingsrepresentanten fra Eidsvoll er den eneste fra Romerike som er på en sikker plass. Man må helt ned til 8. plass for finne neste person fra distriktet, nemlig Turid Kristensen fra Lørenskog, men det er Nedre Romerike. Først på 21. plass kommer Mahmood Ahmad fra Ullensaker.

Høyre har i denne perioden sju representanter fra Akershus.

LES OGSÅ: En ny og en erfaren

- EN UTFORDRING

- Jeg synes det er en utfordring at Romerike ikke har flere høyere opp på lista, særlig fordi regionen har 13 kommuner og er et vekstområde. Jeg skal representere regionen min, og jeg er også opptatt av Follo, Asker og Bærum, men det har en betydning hvor vi kommer fra, sier Trøen.

- Ingen vet hvordan sammensetningen av neste storting blir. Men, hvis ditt parti er i posisjon, kan du tenke deg jobben som helseminister?

- Hehe, nei, jeg har ingen statsråd i magen. Det er i seg selv en kjempestor utfordring å sitte på Stortinget. Det er en travel jobb, men jeg har god støtte hjemmefra. Nominasjonsmøte er den 3. november. Først der vil lista bli endelig, sier Trøen til EUB.

LES OGSÅ: - Vi trenger mennesker som Tone i Høyre

Stortingsvalget 2017 - Innstilling til valgliste fra Akershus Høyres nominasjonskomité:

1 Jan Tore Sanner, Bærum

2 Tone W. Trøen, Eidsvoll

3 Nils Aage Jegstad, Vestby

4 Henrik Asheim, Bærum

5 Bente Stein Mathisen, Asker

6 Anne Kristine Linnestad, Ski

7 Hårek Elvenes, Bærum

8 Turid Kristensen, Lørenskog

9 Kjartan Berland, Skedsmo

10 Tonje A. Olsen, Enebakk

21 Mahmood Ahmad, Ullensaker

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.