Facebooksiden «Nei til asylmottak på Stensby» dukker opp kort tid etter nyheten om mulig akuttmottak for flyktninger på det gamle sykehuset kom fram.

TONE TAKKET NEI

- Jeg er opptatt av at det er en kjempestor krise i Europa, og at mange, mange flyktninger trenger et sted å lande før de får avklart situasjonen sin. Derfor er jeg opptatt av at vi skal ha et mer åpent sinn for å ta vår del av ansvaret, sier Trøen, som er fra Eidsvoll og er stortingsrepresentanten for Høyre.
I sitt innlegg skriver Trøen: «I dag fikk jeg invitasjon til å like en side som motarbeider et asylmottak i min egen kommune. Det gjør meg skikkelig irritert at noen tror jeg ville like en slik kampanje eller aksjon. Norge og Europa står overfor en av de største flyktningkrisene i nyere tid. Vi skal, bør og må ta vår del av ansvaret for å hjelpe mennesker som er på flukt»
- Flere av foreldrene har uttrykt bekymring over å få et asylmottak vegg-i-vegg. Har du forståelse for dette, Trøen?
- Ja, jeg forstår bekymringen, men vi må ta vår del. Vi kan ikke si at vi er for mottak av flyktninger, bare det ikke ligger i nærheten av oss.

Må få si det man mener

- Du er blitt beskyldt for å forsøke å kneble dine meningsmotstandere?
- Det forstår jeg ikke. Jeg har gitt uttrykk for hva jeg mener, i likhet med andre. I et demokrati har alle rett til å si sin mening.
LES OGSÅ: LEDER: Hvorfor ikke asylmottak på Stensby?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.