– Det ligger noen timer bak. Det er helt sikkert, sier pappa Tom Vestlund.

I helga var tiden kommet til den store avdukingen. Iført sløyfe og norske flagg rullet den nyrestaurerte gaven inn til konfirmanten på den store dagen. Kjøretøyet – en folkevogn boble 1968-modell – har fått seg en real ansiktsløftning de siste ukene.

– Vi har hatt ideen en stund. Bilen ble kjøpt inn, plukket ned, hellakkert, montert, ja alt sammen. Det mest spennende var å se om alle delene var der, sier Tom.

– Og det var de?

– Det eneste vi mangler er et Volkswagen-merke som skal sitte på bakluka. Det skal vi klare å få tak i, humrer Tom Vestlund.

Verdt cirka 50.000 kroner

Han forteller at de har klart å holde gaven noenlunde hemmelig helt fram til den store dagen.

– Hun har nok fanget opp at vi har drevet med noe innimellom, men den siste monteringen av støtfanger og frontrute har hun ikke sett. Hun ble rimelig overrasket, sier Tom Vestlund.

Rapportene forteller at han under talen ga datteren to valg: Én konvolutt eller bilnøkler. Før han hadde rukket å si ferdig setningen hadde hun nappet til seg bilnøklene.

– Hva hadde hun fått om hun hadde valgt konvolutten?

– En valgfri meny på McDonalds, smiler Tom Vestlund.

– Hvor mye er denne folkevogna verdt?

– Den er nok verdt cirka 50.000 kroner om hun skulle solgt den på det åpne markedet, sier han.

Gleder seg til førerkortet

Konfirmant Tora Vestlund er sjeleglad for gaven.

– De har gjort en fantastisk jobb, og derfor er dette en gave som også betyr noe ekstra. Det ligger mange timer innsats bak denne, sier hun.

– Var det den fineste gaven du fikk i konfirmasjonen?

– Ja, sammen med bunaden jeg fikk må jeg si at dette var den fineste. Det skal litt til å måle seg med denne, sier Tora.

– Men du må vente litt med å kjøre den?

– Ja, men det har jeg tålmodighet til. Jeg gleder meg veldig til å sette meg bak rattet og teste den. Det blir noe helt eget når jeg vet at pappa og bestefar har skrudd og fikset den i fellesskap, sier Tora Vestlund.

Pappa Tom Vestlund sier det nå nok blir en liten stund til neste bilbyggeprosjekt.

– Du skal selvfølgelig aldri si aldri, men vi har ingen umiddelbare planer om det, smiler han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.