• RIVES: Torget 3 på Rubis rives for å gi plass til blokker. Tidligere led naboeiendommen, Solli pensjonat, samme skjebne.

Inge Nessiøy solgte Torget 3 til Sundet Brygge AS i februar i fjor. Salgssummen var på tre millioner kroner. Sundet Brygge AS eies av Sisa Invest, som igjen eies av Bjørn Dæhlie. Tomta til Torget 3 er på drøye 1,5 mål.

For «gamle» eidsvollinger er bygningen kjent som «lærer Thomassen-huset».

LES OGSÅ: Her rives Solli pensjonat

BYGGE LEILIGHETER

Dæhlie har kjøpt opp eiendommene rundt det tidligere pensjonatet på Rubis i Sundet. Han eier nå et 22,2 dekar stort område på Rubis og har bokstavelig talt storstilte planer for området. Nylig flyttet beboerne inn i Skibladnersvingen, et leilighetskompleks som også er oppført av den tidligere langrennsløperen fra Nannestad.

Nå ønsker han å bygge blokker på opp til fjorten etasjer i området rundt det tidligere pensjonatet – noe Eidsvoll kommune har bakt inn i sin områdereguleringsplan for Sundet.

OFFENTLIG ETTERSYN

Forslag til områdereguleringsplan for Eidsvoll sentrum ble behandlet i hovedutvalg for næring, plan og miljø 24. april. Planforslaget ble vedtatt lagt ut til offentlig ettersyn forrige uke, med noen få endringer i forhold til administrasjonens innstilling. Høringsfristen er seks uker. I denne høringsperioden kan alle som ønsker det komme med innspill til planforslaget.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.