– Vannforbruket begynner å nærme seg et kritisk nivå. Vår overvåking av vannforbruket viser tydelig at restriksjonene og begrensningene ikke overholdes. Derfor har vi nå sett oss nødt til å innføre totalt vanningsforbud denne helgen, sier virksomhetsleder for kommunalteknikk i Eidsvoll kommune, Thomas Meisfjord.

Ikke overholdt

Frem til fredag har de hatt restriksjoner hvor de med oddetalls-husnummer kunne vanne mandag, onsdag, fredag og søndag, mens de med partall kunne vanne på resterende dager.

– Til tross for dette har ikke forbruket gått ned. Og nå mot helgen, hvor folk er hjemme og kan vanne mye – ser vi oss nødt til å ta grep, sier Meisfjord.

LES OGSÅ: Du kan ikke vanne når og hvordan du vil

Må ha vann i beredskap

Han under streker at de ikke bokstavelig talt er tomme for vann.

– Vi har nok vann. Men for at vi skal være sikre på at vi tilbyr sikkert, godt og nok vann til alle må vi være føre var. Rensekapasiteten blir ikke stor nok om alle innbyggerne skal vanne plenen døgnet rundt. Da kan resultatet bli at alle må koke vannet, og den situasjonen vil vi ikke komme i, forklarer han.

Ved for høyt vannforbruk hos innbyggerne vil abonnenter i høyereliggende områder også kunne miste vannet helt.

Han understreker samtidig at de nå er avhengig av vannreserver i beredskap.

– Dette trenger vi ved eventuelle ledningsbrudd, og ikke minst ved en eventuell skogbrann. Nå er det ekstremt stor skogbrannfare i området, og da er vi nødt til å ta det på største alvor, sier virksomhetslederen.

LES OGSÅ: Stopper salget av engangsgriller

Overvåking og kontroll

Vanningsforbudet innføres fredag klokken 18, og gjelder gjennom hele helgen. Kommunen vi gjøre en ny vurdering søndag.

– Vi kommer til å overvåke vannforbruket tett gjennom hele helgen, samtidig som vi har to-tre kommunale biler som reiser rundt på inspeksjon for å påse av forbudet overholdes, sier Meisfjord.

De understreker at forbudet også gjelder de som tidligere har fått dispensasjon.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.