I tillegg gir treningssenteret Trento på Råholt, der Morten er spinninginstruktør, 100 kroner for alle som stiller med bart.

– Onsdag blir det bartesykkel, og alle er hjertelig velkomne. Vanlig bart, påtegnet bart, løsbart, ja til og med melkebart, er godkjent. Her er det åpent for alle, kvinner som menn, smiler Morten overfor EUB og legger til at han er kjempefornøyd med støtten fra treningssenteret Trento.

– Jeg kunne ikke gjennomført økta uten støtten fra ledelsen i Trento, sier han.

Fokus på kreftsaken

Han ønsker å rette søkelyset mot menn, kreftsaken og i særdeleshet prostatakreft. De fire siste årene har Steinar deltatt i movemberaksjonen med et synlig og hårete bevis på overleppa i form av høyest kledelig bart.

– Jeg var i gang med å spare 1. november, og bestemt meg tidlig for å gjennomføre denne spinningøkta. Det har vært bra engasjement så langt, men hovedsakelig fra privatpersoner. Hittil har det vært litt kjøligere respons fra de jeg har kontaktet i næringslivet. Satser på at det drar seg opp fram mot onsdagen, sier Morten.

Avdelingslederen på Vesong ungdomsskole på Kløfta er ikke fremmed med å engasjere seg for en god sak.

Drømmer om 10.000 kroner

I 2013 var han også med på å samle inn penger til kreftsaken gjennom en sykkeltur fra Oslo til Malmø.

– Hva gjør at du er litt ekstra engasjert i akkurat denne saken?

– Jeg tror alle har en relasjon til kreftsaken på en eller annen måte. Selv har jeg vært heldig og min familie har vært skjermet lenge. Men de senere årene har noen nære venner blitt rammet. Det gjør inntrykk, sier Morten.

– I tillegg føler jeg at prostatakreft og movemberaksjonen ofte havner litt i skyggen av brystkreft og rosa sløyfe. Jeg tror også det er mer tabu for en mann å gå og sjekke seg for prostatakreft enn det er for en kvinne å sjekke for brystkreft, sier han.

Åtte deltakere har allerede meldt seg på onsdagens spinningtime. Blir det full sal, vil Trento alene bidra med 2.500 kroner.

– Målsettingen er å klare å samle inn 10.000 kroner. Men da må folk virkelig kjenne sin besøkelsestid. I tillegg er vi avhengige av noen bidrag fra det lokale næringslivet. Her er det bare å melde seg på, smiler Morten.

Normalt har Steinar helskjegg i ansiktet. Dermed har den viktigste oppgaven i november vært å holde deler av ansiktshåret borte de siste ukene.

– Jeg føler meg egentlig litt avkledd nå, men det går selvsagt helt fint. Dette bør det være mulig å få til for en god sak, humrer Steinar Morten – spinninginstruktøren med det store hjertet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.