• SKUESPILLERE: Eirik Snedvig Jensen, (f.v.) Silje Marie Westengen og Silje Aurora Sjørner Shjøldt.
  • I KOPPEN: Jenta i tekoppen er Frida Sofie Sjørner Shjøldt og Marie Hogner.

– Medlemmene i koret har jobbet knallhardt mot denne oppsetningen. Vi kan love to flotte forestillinger i Kong Rakne, sier grunnlegger av koret og kunstnerisk leder, Adèle Marie Moe.

STOR OPPSETNING

Ullensaker Show Choir tar med publikum inn i Disneys magiske verden med denne store oppsetningen.

– Det blir sang, flotte kostymer og store kulisser. 38 elever er med på forestillingen, og de er fra seks til atten år, forteller Moe, som sammen med sin datter Amalie Marie Moe holder i trådene.

MESTRINGSFØLELSE

Koret har rundt 40 medlemmer, pluss en stor gruppe hjelpende foreldre, og det ble stiftet for fem år siden.

– Både ensemble, dirigenter og foreldre bidrar masse til at dette skal bli en flott forestilling, sier Moe, som i sitt kor legger vekt på at alle skal få oppleve mestringsfølelse, trygghet samhold og den gleden der er ås tå på en scene.

FRIVILLIG

Moe forteller at koret er en frivillig barne- og ungdomsorganisasjon, hvor foreldrene er sterkt involvert i kulisser og kostymer.

– Vi ønsker å være et inkluderende kor som fanger flest mulig mennesker. Denne oppsetningen er basert på medlemsavgift og foreldre som står på. For at flest mulig skal kunne være med, har vi en lavt semesteravgift. På en slik stor forestilling kommer det til mange utgifter til klær med logo, kostymer, rekvisitter og kulisser. Derfor har vi hatt en facebookinnsamling for å få inn midler. Det ble 3000 kroner – og det synes vi er bra.

JUL MED «STORE» ARTISTER

Også i fjor hadde koret en storoppsetning. Da stor Frost på plakaten.

Men de har også sunget med «store» artister. I fjor hadde de fire julekonserter sammen med Elisabeth Andreassen, Øivind Blunck og Tor og Anne Sofie Endresen.

– Dette skal vi gjenta i år. Når vi er ferdige med Skjønnheten og Udyret, går vi rett over på julesangene og forbereder julekonsertene, forteller Moe.

ETT ÅR

Øvelsene til søndagens forestilling har pågått i ett år. Koret har kjøpt et ferdig opplegg fra England og musikken er dermed på «boks». Lys og lyd får de hjelp av Ullensaker kulturhus med.

– Vi har øvd på Gystadmarka skole og har hatt seminarer rundt om i Ullensaker. Nå er vi klare. Jeg er kjempestolt av denne gjengen, sier Moe, som ønsker at mange finner vegen til kulturhuset søndag.

LES OGSÅ: Nytt år, nye muligheter

Fakta

Ullensaker Show Choir er en frivillig barne- og ungdomsorganisasjon.

Koret ble stiftet for fem år siden.

De setter nå opp Disneys storproduksjon Skjønnheten og Udyret i Kong Rakne i Ullens­aker kulturhus.

Det kjøres to forestillinger søndag.

Koret er så klart for julekonserter med store, norske artister.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.