• LEDET. Tore Larsen, politioverbetjent ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor, ledet kontrollen på E6 ved Minnesund.

Rogneby sier at det kan få fatale følger dersom bremseskiva ryker under en kraftig oppbremsing.

– En ting er at traileren mister bremseeffekten på hjulet, eller i dette tilfellet flere av hjulene, det andre er at deler av skiva kan treffe andre trafikanter, sier han.

Traileren ble kontrollert da Politiet, Tollvesenet, Statens vegvesen og Arbeidstilsynet hadde storkontroll på E6 ved Minnesund onsdag. Politiet stilte også med narkohunder.

– Slike feil som vi fant på denne bulgarske traileren ser vi dessverre altfor ofte, sier Rogneby.

Store kjøretøy ble imidlertid ikke prioritert under denne kontrollen.

– Men vi plukker ut noen innimellom. Den aktuelle traileren observerte vi på veg til kontrollen, og tenkte det kunne være greit å ta en nærmere kikk på den. Med så alvorlige feil som ble avdekket fikk den kjøreforbud, og får ikke forlate plassen før bremsene er reparert, sier Rogneby.

LES OGSÅ: – Fælt å havne i trafikkulykke

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.